tisdag 27 oktober 2009

Kom igen nu!

Jag har världens bästa pappa. Han uppdaterar mig hela tiden genom sms hur det går för våra blåvita änglar. (Jag får även uppdateringar om Zlatan i Barca...). Pappa du är världsbäst! Och jag ser fram emot kvällens många sms om hur Hysen skjuter bollen i mål gång på gång. Kom igen nu IFK! 3 poäng så tar vi hem guldet på hemmaplan på söndag!

bild från aftonbladet.se


ÄLSKA ÄNGLARNA!


(((Over and Out)))

Aaah ljuva liv

Himlen är blå och fåglarna kvittrar. Visst är livet underbart? Haha. Sitter här och ler för mig själv. Tänk att man helt plötsligt kan träffa någon som man gillar på en gång. Han är söt. Han är rolig. Han är charmig. Han är tokig. Han är engelsman. Han är fotbollsproffs. Han är målvakt. Han bor i byn vi skall flytta till. Han är helt enkelt toppen!

Okej, nu har vi bara träffats en gång och skickat tusen sms till varandra. På torsdag skall vi på våran första dejt. Jag går på små vita fluffiga moln. Jag vet att jag på torsdag kväll kanske känner att det inte blir något mer än så... men just nu gillar jag läget. Jag gillar molnen och kvittret och den blå himlen. Jag gillar honom.

(((Over and Out)))

fredag 23 oktober 2009

Tankeställare

Den blå himlen vilar lugnt ovanför mig, solen skiner i mina ögon. Jag dricker mitt morgonkaffe medans Nicos ligger vid mina fötter och biter på sitt tuggben. Klockan är inte ens nio. Michael Jackson nya "This is It" strömmar ur mina högtalare."This is it, here I am. I´m the light of the world I feel grand". Underbart.

puss min älskling

Gårdagen startade likadant. Vid elva stod vi på Nissibeach redo att jobba på brännan. Men vårat glada humör avtog när vi ser hur en livräddare springer längs stranden. Stannar hos en äldre kvinna som ligger vid vattenbrynet. Han gör "första hjälpen". I över tio minuter kämpar han. Trycker på bröstet, hennes ben flyger upp i luften, blåser två gånger, trycker igen. Kommer inte ambulansen snart? 10 hela minuter. Vi står i chock. Nu kommer en läkare springandes. Ambulansmän. Kvinnans man springer för att samla ihop deras saker. Han tappar hennes vita solhatt i sanden och jag börjar gråta. Han springer efter ambulansmännen som försvunnit med kvinnan på en bår. Vi kan bara hoppas på att hon överlever. Illa till mods vadar vi över vattnet till den lilla udden där min bonusbror + tjej är men jag tänker bara på min familj. Jag älskar er!

Livet kan ändras så fort. Ena stunden kan man vara tillsammans, sekunden efter kan allt vara över. Det är så viktigt att berätta för sina nära och kära hur mycket man älskar dem. Man kan aldrig säga det för ofta. Jag älskar er!!

Dagen på stranden blev ändå bra. Vi badade och lekte och var som fem åringar hela högen. När vi var totalt utmattade gick vi hem för att laga middag och Henke + LM kom hit och avnjöt en god middag med oss på terrassen. Mysigt!

Vi avslutade kvällen med en promenad genom Ayia Napa. Jag & Natta körde lite Yatzy och slutade först efter att Natta vunnit. (Som ni vet är hon världens sämsta förlorare men igår jobbade hon faktiskt på det. Hon sa till och med "Åh så bra" när jag fick det jag samlade på. Kan inte låta bli att skratta!

En ny dag i paradiset. Matchdag. (Träningsmatch mot 17-åriga killar). Efter det blir det att gå till någon pub med Henke & LM och ta en drink. Härliga liv!!

(((Over and Out)))

tisdag 20 oktober 2009

Today

Sitter i skrivandes stund i soffan mitt i mot bästa Natta. Vi har precis spelat sju parti yatzy. Ett minst sagt beroende framkallande spel. Jag började dagen med att som vanligt ta Nicos på sin morgon promenad. Sedan var det dags för mig att tappa förståndet. Jag tog på mig ett par jeans, en tisha och mina adidas skor och promenerade i ett snabbt tempo till Paradise hotel som ligger längst bort i Ayia Napa. Väl där - drypandes i svett - fick jag krama om min bonusbror plus tjej. Hoppade i en bikini och kastade mig i poolen.

Härligt att se ansikten hemifrån. Gott med godis också! Promenerade sedan hem samma långa väg men bästa Natta och Nicos mötte mig halvvägs så jag slapp gå själv i värmen. Väl hemma hoppade vi i poolen här en snabbis innan det var dags att laga lunch.


I vanlig ordning var det dags för träning. Mycket snabba fötter, löpningar och styrka idag. Härligt! Bonusbrorsans tjej sa förut, "Alltså ni tränar varje dag. Alla har ju dagar då de verkligen inte känner för att träna. Är inte det väldigt jobbigt när du får så när du nu måste träna varje dag?". Nej. För jag känner aldrig så när jag är här nere. Jag längtar till träningarna, varje dag. Det är så roligt, jag trivs så bra. Jag har världens bästa jobb. Även när den dagen kommer att jag väljer att lägga handskarna på hyllan så skall jag gå upp på morgonen och tänka samma sak. Jag skall ha mitt andra drömjobb också... jobbar på det. (Mamma - mina betyg?).

världens största näsa på detta kortet...
(((Over and Out)))

måndag 19 oktober 2009

Svaren på föregående inläggs funderingar

Att Jonas Alströmmer införde potatisen till Sverige visste jag. Jag briljerade med den informationen på stranden här om dagen. Hur jag visste det? Han har en alldeles egen staty vid lilla bommen i Göteborg. Hur jag minns det? Det undrar jag också.

När jag tog mina föredetta svärföräldrar från england på en rundvandring genom vår fina stad Göteborg frågade dom störande om varrenda staty. "Vem är det" "vad är det" "varför då"?? "Eeeh någon kung. Karl nått" svarade jag. När vi kom till Lilla bommen hade de redan tröttnat på min avsaknad av kunskap och blev mäkta imponerade (eller inte) av att jag stoppade vår lilla grupp, sträckte ut min hand mot den lilla statyn och med stolt röst berättade. "This is Jonas. Jonas Alströmer. He brought in the potatoes to our country. As you can imagine this is very important information since the potatoe is a very important ingredient in our world famous dish `potatis och köttbullar´".

Vad jag inte visste och vilket vi undrade om på stranden här om dagen var då alltså vilket år.
Google är bäst. "År 1724 odlades potatis för matbruk, för första gången i Sverige, av Jonas Alströmer."

Varför vi har naglar framgår ingenstans. Bara att de kan smyckas med ett så kallat nagellack. Oki. Salthalten runt cypern hittar jag heller ingen info om. Men jag är mäkta nöjd över att ha ytterligare lite information att lägga till min potatishistoria.
Som ni förstår har vi mycket att tänka på här nere...

(((Over and Out)))

Japansk Ögonkontroll

Om du inte kan läsa texten så dra i yttre ögonvrårna så att du får sneda ögon (som om du vore asiat). Fortsätt dra tills ögonen är nästan stängda. Det fungerar.


Hur sjukt är inte det? Jag skrattar. Undrar om asiaterna har massa hemliga medelanden utspridda över världen som bara dom kan läsa. Jag skall ägna en dag åt att gå runt dragandes i mina ögonvrårn enbart för att "kolla dom".

Annars då? Spelade träningsmatch igår. Inte mycket att säga om saken. Vi loosade och spelade dåligt. Riktigt dåligt. Men det är helt okej. För vi har en plan. Mohahaha "evil-plan-laugh". Behöver inte, vill inte och får inte säga mer om saken. Moving on.

Ny vecka, nya träningar. Ser fram emot kvällens träning. Ser fram emot imorgon bitti också. Då skall jag gå och krama om min bonus bror + tjej som kommer till Ayia Napa ikväll. Lösgodis, pärlsocker och Grillkrydda beställdes innan deras avgång... konstig mix kan tyckas. Men måste ju hålla våran lilla Kassandra nöjd med att kunna baka kanelbullar, de har ju inget pärlsocker här.

Nu skall jag googla. Saker som dykt upp i våra funderingar är:
Varför är det 30% mer salt i havet runt cypern än på andra platser?
Vilket år infördes potatisen i Sverige?
Varför har vi naglar?

Återkommer med de spännande svaren...


(((Over and Out)))

söndag 18 oktober 2009

Yassas

Mycket har hänt här...

Vi har fått en ny spelare. En tjej som helt säkerligen kommer tillföra mycket på planen liksom utanför planen. Några av er vet redan vem det är. Ni andra kommer få reda på det...

Som ni vet har vi ju valt att flytta ifrån vårat älskade Ayia Napa. Vi har nu två olika alternativ. Antingen ett jättefint hus i Derinya (en liten byhåla...) eller en helt nybyggd lägenhet mitt i centrala Parralimni. Det lutar mot att vi väljer det senaste...

I fredags var det lite partaj med laget. Loungri fyllde år och det firades hemma hos henne med Souvla, dryck och dans. Väldigt trevligt!! Igår var det bara slappa och idag åker vi till Limasol för att möta Salamina i en träningsmatch. Skall bli kul.

Åh det är så mycket som hänt på Mr.Right fronten att jag inte ens orkar berätta. Men jag kan säga så här. Det är svårt att hitta kärlek i en stad som denna. Folk kommer hit, lever livet och sedan åker de vidare. Hem kanske? Eller till nästa partystad? När hösten kommer blir våran lilla stad spökligt tom. Jag har iallafall bestämt mig för att enbart dejta cyprioter från och med nu. Dom bor ju iallafall här... =) Haha, jag vet att det ibland låter som om jag verkligen är seriös med det här Mr.RIght snacket men haha, ta det med en klackspark. Jag vet att den rätta kommer dyka upp någon gång och tills dess kommer jag att dejta runt för att det är kul!

Nej, skall hem o chilla lite... ha det gott people!

(((Over and Out)))

lördag 10 oktober 2009

Heja Sverige vettja!

Idag vaknade jag glad. Tog Nicos på en promenad, sa för första gången ett ord till snyggingen på "moppe uthyrningen", som jag spanat på i två månader. "Morning". Kom hem och satte mig på terrassen med kaffet i min nya kopp jag fick av Elenie. "Oh God, I´m so bloody blonde sometimes".


Igår däremot vaknade jag på helt fel sida. Efter ett gympass, ett dopp i havet och en tupplur på stranden lyckades jag vakna upp på rätt sida. En timma innan träning får vi reda på att det istället blir träningsmatch. Hade väl inte haft den bästa laddningen för det men det gick bra ändå.

Ett pojklag stod för motståndet. De var starkare, snabbare och duktigare än allt tidigare motstånd denna försäsongen. Slutresultatet blev 2-1 till grabbarna. Men vi spelade väldigt bra. Imponerade på alla. Årets upplaga av AEK spelar fin fotboll. Vi rullar runt, passar på ett - två tillslag, skapar chanser och kämpar tills vi blöder. Själv fick jag göra två riktigt fina räddningar men jag kan aldrig vara helt nöjd när jag har fått plocka ut bollen ur nätmaskorna.

Min ena mittback var en ny tjej som visade att hon platsar i vår startelva. Hon gick dit med huvudet på alla höga bollar, tryckte till och markerade deras bästa spelare riktigt bra. Hon vet när hon skall hålla uppe backlinjen och när de måste falla. Jag var mäkta stolt över mina försvarare igår. De gjorde precis det dom skulle så jag slapp skrika riktigt så mycket som jag brukar och kunde fokusera på mitt eget spel och därmed också göra två riktigt fina räddningar som troligtvis hade blivit mål med en annan backlinje framför mig. Välkommen till laget bruden!

Kvällen spenderade vi ute på terrassen med en god indisk kycklinggryta. Fin fredag.

Idag blir det en sväng till Galliano för att hejja fram Sverige när de möter Danmark borta. Jag har en känsla av att Zlatan kommer fixa det igen... Sedan kanske det blir till att möta upp några tjejer i laget. Vi får se... Ha en trevlig helg loved ones.

(((Over and Out)))

torsdag 8 oktober 2009

Önskelista

På min "vill-ha-lista" finns just nu det här grymma halsbandet från Links of London. HÄR kan man hitta det. Sååå grymt! *hint hint* ;-)



(((Over and Out)))

Önskelista




(((Over and Out)))

Shopping, party + en himla massa fotboll!

Den ena dagen är aldrig den andra lik här nere. Man vet aldrig riktigt vad som kan hända. För en veka sedan gjorde jag en av de bästa träningarna i mitt liv. Min målvaktstränare är sjukt bra. Efter det åkte jag, Natta & Dia till Nicosia och kollade på Champions Leauge fotboll. Cypriotiska Aboel tog emot Chelsea! (Nattas favvolag). Det var sjukt häftigt att se spelare som Cech, Lampard, Terry och Cole x2 i action. Stämningen var på topp. Jag älskar Champions Leauge!!




Dagen efter spelade vi en träningsmatch och på kvällen var det middag med hela laget/styrelse och tränare på ett fint hotell i Protaras. Där samtalade jag & Natta med Coach och kom fram till något roligt som håller på att hända just nu i denna stund. Glädjande besked.


Jag & min älsklings målvakt Eva

Helgen var helt fri från träning vilket var välbehövt efter dubbla pass nästan hela veckan. Jag & Bästa Natta åkte in till Larnaca och gick lös i butikerna. På kvällen gick vi ut och dansade i våra nya fina utstyrslar. Min nya ring blev ofta ett samtalsämne under kvällen. =)



På måndagen hade vi träningsmatch igen vilket återigen gick bra. Vi spelar fin fotboll. Jag känner mig så lycklig. Jag talade med min fina vän igår, (som förövrigt fyllde 26 år i måndags. Grattis hjärtat!) och hon sa att man kan se glädjen i mina ögon på korten jag lägger upp. Det är nog sant. När man varje dag gör det man älskar så kan man väl inte annat än att vara lycklig? Livet är så härligt.

(((Over and Out)))