måndag 31 maj 2010

Hos mamma

Mamma kom och hämtade mig vid tre-tiden och vi åkte hem till henne. Åh hemma! Det känns faktiskt så även om jag aldrig bott här. (Förutom förra sommaren då...) Mormor var här när jag kom också vilket var himlans trevligt.





När alla andra åkte iväg för att titta på ett hus som var till salu svepte jag in mig i en go filt och la mig på terassen. Inte precis vad jag hade planerat, jag ville ju använda en av mina nya bikinis och bada i poolen, men den har ännu inte använts - söta lilla kylan. Global uppvärmning? Vart då?


Jag lyckades även somna i solen och blev väckt av en skrattande -W-. Vi tog oss en kaffe och snart kom de andra hem och dom blev glada av att se -W-. Många kramar. -W- stannade hela kvällen och åt middag med oss. Efteråt gick vi på en liten promenad och sedan åkte -W-.
Jag har hjälpt mamma städa lite och nu skall jag sova. Busy day tomorrow.

(((Over and Out)))

Fika med syster

Jag älskar att sitta ute i solen och dricka kaffe och tjöta med systeryster. För första gången sedans jag kom hit så fryser jag inte. Syrran slipper också höra mitt tjöt om att jag vill ha på mig shorts! Haha.



Snart kommer mamma hit och hämtar mig så åker vi hem till henne. Först skall vi kolla på ett hus, sedan hoppas jag att det är tillräckligt varmt för att bada i mammas pool. HoppasHoppas! Min vän - W - kommer även upp o hänger lite. Trevligt!
(((Over and Out)))

Caowaboonga

Jag & Syrran har precis varit ute och promenerat. Vovven Diva fick följa med och hon drog ner på tempot men det gjorde inget. Det är så fint runt sjön!

Systeryster tog med stavarna...

...jag tog Diva men fick dra henne framåt sista halvan.


Jag & Helena bytte men stavarna var inte så sammarbetsvilliga när de kom till mig. Så jag gjorde som barnen brukar göra med syrrans stavar. Jag låtsades att det var svärd, så mycket roligare!

"Caowabonga änna"

(((Over and Out)))

Helgen

Helgen har varit fartfylld! Det började med att vi i fredags gick till Munkebäcksgymnasiet och firade när min kusin Alexandra sprang ut! Grattis till Studenten hjärtat!

Jag & Alexandra

På lördags morgon var det dags att gå upp i ottan igen för att gå till kyrkan. Min systerdotter Caroline skulle konfirmera sig. Carro och 3 kompisar sjung en låt ur en Hanna Montana film. Dom var så duktiga att det knappt fanns ett öga torrt i hela kyrkan. Så stolt man va!

Vackra Caroline har mottagit bibeln

Prästen sa vid ett tillfälle att "damm på din bibel är som rost i själen". Haha, jag är ju inte troende (iallafall inte kyrkans tro....) så det där fick mig att skratta en del! Jisses vad jag måste vara ringrostig!

(((Over and Out)))

söndag 30 maj 2010

Mamma

Förra året var jag på Cypern på morsdag. då fick mamma denna dikten av mig;

Världens bästa mamma, i Skepplanda nu är
Kokar säkert kaffe, plockar lite bär.
Bakar en god paj till sina ungar tre
Varav en, hon idag inte får se
Jag sitter på Cypern och tänker på dig
Skulle du kunna spara en bit paj säg?
Idag skall du bara njuta, våga inte börja damma
En underbar dag önskar jag dig,
Min älskade mamma.

Men i år är jag i Sverige men har ändå inte fått krama om min mamma. Men det gör inget. För jag skall följa med henne hem imorgon så jag kan krama henne så mycket jag vill!!

Grattis på morsdag älskade mamma. Tack för att du alltid finns här för mig! Jag älskar dig!


(((Over and Out)))

fredag 28 maj 2010

Fullt ös

Det har varit full rulle här hela morgonen. Värre än vanligt! För idag tar min lilla lilla fina kusin studenten. Stort grattis Alexandra! Sjukt vad tiden går fort, det är hela 8 år sedan jag tog studenten från exakt samma skola. Skall bli väldigt roligt att gå dit, jag hoppas att jag får syn på min gamla favoritlärare Ing-Christine också. Isåfall skall jag ge henne en stoooor kram!

Ha en fin dag!

(((Over and Out)))

torsdag 27 maj 2010

Läggdags

Det är inte alltid så lätt att få en treåring att gå och lägga sig på kvällen. Syrran kämpade med Wictor i tisdagskväll. Han blev vansinnig på Helena och när hon gått ut till storarummet smög han in i hennes sovrum. I sitt tysta raseriutbrott lyckades han slänga ner hela bäddmadrassen på golvet och la sig sedan och sov på syrrans plats.

Att vi inte höll på att kissa på oss av skratt när vi såg det!

Söta lilla madrassen på golvet...

...busungen vet iallafall hur man bäddar ner sig själv!

(((Over and Out)))

Torsdag i bilder

Jag & Syrran gick loss inne på Allum. Det var verkligen inte meningen. Skulle ju bara köpa en studentpresent till kusin Alexandra som tar studenten imorgon och en till systerdotter Caroline som konfirmeras på lördag. Men det blev även ett par jeansleggings, 3 par örhängen, underkläder och 3 par skor. Ojsan!

Efter shoppingen stack vi till brorsan. Älskade storebror! Mina syskon är mina allra bästa vänner!

Jag & Bästa brorsan idag

Väl hemma, helt slut i fötterna, lagade syrran korvstroganoff och pappa kom hit. Visade min grekiska och han blev nog allt lite imponerad! Snart kom brorsan med flickvän Lina och vi satt ute på terassen allihopa och käkade i kvällssolen.

Lilla Wictor smilar upp sig

Farsan med hela munnen full av godis. Hahaha

Syrran var glad!
Och jag njöt av första ölen i år på svensk mark.
Ignore the plate of food...
En helt grym dag med andra ord. Nu skall jag köra lite pedikyr för mina tår skall ju synas imon i mina nya skor. Studentfirande imorgon... Jag skall även hjälpa syrran färga håret. Kanske skall vi dricka ett glas vin också. Det är ju ändå semester!

(((Over and Out)))

Snart hem till broschiiis

God morgon bloggen!

Idag är jag lite sne på vädret. Det skulle ju bli soligt jöööö! Jaja, får väl frysa idag igen - jag hatar att frysa. Gnäll gnäll.

Snart skall jag & syster yster åka till Allum och köpa student- och konfirmations present. Skall även kolla på jeans för jag har bara två par jag tycker om men båda är slappisjeans. Inget jag skulle ta på mig till krogen om man säger så...

Efter shoppingen åker vi hem till världens bästa storebror - min! Åh som jag saknat honom, äntligen skall jag få krama honom!!!

Speak to u laters!
glad trots vädret...

(((Over and Out)))

onsdag 26 maj 2010

Löprunda, Roomisar, Shopping och Jitex

Var ju som sagt ute och sprang i morse. Det var underbart att springa längs med sjön och inne i skogen. Härliga Svea!

Drog sedan in till stan där jag mötte upp bästa roomisarna Ximpolino och Natta. Vi gick runt i lite affärer och jag råkade återigen snubbla fram till kassan... två bikinis, en tröja och en jacka. Men det är välbehövt. Jag bor ändå på cypern och jag äger bara en bikini. Det funkar inte riktigt!

Efter det gick vi hem till Ximpa och käkade innan vi begav oss till Valhalla och derbyt mellan KGFC och Jitex. Tyvärr förlorade Jitex stort (6-0) men det var kul ändå. Jag var sjukt impad utav Liljegärd och Lindén i Kopparberg. Har ju läst så mycket om dem men inte sett dem spela så det var kul att dom levererade idag också!

Satt dock och frös halvt ihjäl men det var det värt. Fick ju träffa så många gosingar som jag tycker om! Bästa bästa Gurra! Åh som jag saknat! Lilla Marre och Krickan som inte alls är så små längre och såklart, Rinky, Tappen & Kajjan. Åh sakna Jitex, men bara pyttelite... haha.

Nu ska jag mysa med syrran i vardagsrummet. Och ni kan mysa till mina bilder från löprundan. Hur skönt att springa här?


Riktigt riktigt skönt!

(((Over and Out)))

Härliga väder

Godmorgon!
Jag vaknade av att W ringde mig tjugo i åtta! Tidigt! "Det är underbart väder idag, upp och ut med dig" sa han. Pheee, jag har 20 minuter kvar o sova juh! Somnade om och vaknade igen utav att en liten skrutt låg och tittade på mig. Sötast! Så vi gick upp och gjorde frukost och gjorde i ordning oss för att gå till dagis. Men innan vi gick så ville Wictor ta kort. Man måste pussas på korten också säger han. Min lilla linslus!

Det är underbart väder idag så jag skall upp och springa runt Surtesjön. Ja inte runt hela men en liten bit iallafall! =) Efter det blir det till att fixa och dona här hemma, måste ju hjälpa syster yster. (Igår kväll var underbar, jag och syrran skrattade så sjukt mycket och var sådär flamsiga och töntiga som bara vi två kan vara när vi är tillsammans. Älskar det!)

Jag hoppas solen förflyttar sig lite också så att jag kan sitta ute på terassen och sola innan jag beger mig in till stan. Där skall jag träffa bästa roomisarna Natta & Ximel. Vi skall ta en fika och catch up - många dagar utan varandra nu - och sedan gå och kolla på matchen mellan Kopparberg - Jitex. Jag hoppas på vinst till Jitex såklart men tror att KGFC kommer ta hem 3 poäng, tyvärr.

Nej, ut o springa! Ha en fin dag!




(((Over and Out)))

Efterlyst


(((Over and Out)))

tisdag 25 maj 2010

Första dagen i Svea

Efter en underbar morgon åkte jag in till Angered Centrum där jag växlade in mina pengar och råkade snubbla in på Lindex där jag råkade köpa ett par shorts och en topp. Hem igen för att se himlen öppna sig och regnet ösa ner. Så jag chillade.

Sedan kom mamma och vi kramades massor, drack kaffe och tjötade! Så härligt. Men snart var det dags att hämta Wictor på dagis. Vi har haft jättekul idag. Jag lagade mat till alla ungar och sedan gick jag & Wictor ut med Diva. Vi var lite äventyrliga och klättrade i berg vilket lillsnubben tyckte va helcool. Han är helcool!

Hem igen för att bada!


Efter badet charmade han mig till att ge honom choklad...

"Fleeeva sluta ta kort nuuuu"

Vid åtta kom syrran hem från jobbet och jag blev upphämtad av W. Vi åte runt i hans bil och bara pratade. Det var mysigt. Efter ett tag hamnade vi vid Näsetbadet där vi kände på det iskalla vattnet och gungade. Haha, en härlig dag helt enkelt...


(((Over and Out)))

Lycka är de små tingen

Efter myspys i soffan blev det att ta på sig för att gå ut med Syrrans vovve Diva och följa Wictor till dagis. Det regnar, eller, det har regnat! Jeans, linne, tröja, skinnjacka... men det hjälpte ju inte! Jag frös som tusan ändå! Haha, stackars syrran som får lyssna på när jag tjötar om hur mina tår ramlar av, jag har istappar i näsan, ingen känsel i fingrarna... osv osv. Haha. Men I LOVE BEING HOME ändå!

Har precis ätit smörgås med Hushållsost! Lycka!
Dricker Gevalia kaffe! Ännu mera Lycka!


Jag är inte svår att göra lycklig för tillfället! Det är alla de små sakerna man saknat mest. Som att höra morgon tv´n på i bakgrunden... underbara sverige - jag har visst saknat dig en del!

(((Over and Out)))

Underbara morgon

Att sitta och pussas i soffan med lilla Wictor - det är lycka!



(((Over and Out)))

måndag 24 maj 2010

Hej Sverige

Jag har en bakgrundsbild på min dator som är tagen på min systers mans födelsedag. Hela familjen sitter där i soffan, det är en galet rolig bild för ingen har koll på nått och alla ser heltokiga ut. Varje dag det senaste har jag längtat tills den dagen då jag kommer sitter i den där soffan. Vissa dagar nästan inte alls, andra dagar har jag längtat mycket.

Nu sitter jag här, med min syster brevid mig, jag har fått krama om barnen och jag har fått äta grillat... Allt är underbart.

Hörs mer imorgon för jag är galet trött nu, flyget var ju bara 4 timmar försenat...

(((Over and Out)))

söndag 23 maj 2010

Söta lilla gryningen

Ser ni lilla gröna grodan på kinden? Den har suttit där hela kvällen och den betyder att jag är officiellt en medlem i Senior Froggs Familjen!


Jag fullkomligt älskar alla underbara killar på Froggs och jag fullkomligt älskar Ayia Napa! Om man vill kan det vara en stad (by) full av kultur och historia, annars kan det även vara den ultimata partystaden. Ikväll var det det sistnämnda. Frida hjärta Napa.

Senior Froggs - Carwash - Starskys.

Underbara lördag.

(((Over and Out)))

lördag 22 maj 2010

Final och utgång

Tidigare idag fick vi reda på att träningsmatcherna imorgon inte kommer bli av. Det betyder alltså utgång! Just nu sitter jag & Natta hemma i soffan med varsin dricka och kollar CL finalen. Det blir våran förfest. Efter den sticker vi in till bästa Ayia Napa och möter upp Alexandra och Lucy samt lite andra vänner! Känns som om kvällen kommer bli underbar!

Natta fick leka fotograf när jag ville poooosa för att visa upp hur jag ser ut ikväll.
"Va *** du börjar bli som en j***a modebloggare". Hahaha... Tyst sa jag te daj o ta kortet bara!

(((Over and Out)))

Fullt upp

Tjenis! Lördag morgon, härliga morgon. Solen skiner (såklart) och det är jättevarmt (såklart). Idag har vi en hel del att stå i. Vi skall hjälpa Alexandra och flytta, hinna med en sväng till stranden, packa ihop resten av vårt egna hem, gå på vattenfestivalen, kolla CL finalen... därimellan finns ju saker som att gå ut med skrutten, äta, skratta, skita.... Fullspäckad dag med andra ord.

Och så får vi ju inte glömma att jag har en dålig hårdag....


(((Over and Out)))

fredag 21 maj 2010

Musik strömmar fram i huset

Då var sista träningen gjord. Känns inte så sorgligt just nu för vi fick reda på att vi skall spela två träningsmatcher på Söndag morgon! Gött! Träningen innehöll galet mycket skratt idag. Alla var på lite knäppt humör och det gick ut över spelet men vi hade himla kul allihopa. Det är okej när det är sista träningen tycker jag! Älskade älskade AEK!

Nu ikväll har jag och Natta suttit vid köksbordet och surfat på internet. Bara chillat. Jag fick en smärre chock dock. Det kommer på en löjlig låt och jag kollar på Natta och undrar vad sjutton hon spelar för musik?! "Sven-Ingvars" utbrister hon och fortsätter, "lyssna på den här, det var min favorit...". På kommer en låt med den löjligaste texten. "Kristina från Wilhelmina" ler Natta nöjt och sjunger med i texten. Okej... eller Nej. Inte okej Natta mou!!!

Men jag älskar dig ändå Natta mou, fastän du älskar Sven-Ingvars....

(((Over and Out)))

Hemma igen

Nu har vi precis kommit hem från en underbar dag på stranden. Skönt var det. Käkar god glass nu och skall ta ut Nicos på en lång skön promenad.


Jag & Natta stod såklart och trixade nästan hela tiden på stranden. Vi får galet många komplimanger men den bästa denna sommaren måste ha varit idag. En engelsk kille som sa "Det är som att sitta och titta på Ronaldo & Messi". Tackarrrr!

(((Over and Out)))

"How old are you?"

Igår hade vi hejdå-middag med några tjejer i laget. Planen var att gå till Los Bandidos - en väldigt populär mexikansk restaurang. Jag skapade ett "event" på facebook och bjöd in alla, torsdag klockan åtta skulle vi vara där. Vi var totalt 11 personer utanför restaurangen när vi kom på att vi har inte bokat bord. Hahaha. Bra jobbat Frida! Klockan tio skulle vi kunna få ett bord. Snacka om att jag fick höra hur blond jag var resten av kvällen, alla hade sett fram emot den supergoda mexikanska maten. Istället gick vi 15 meter bort till Loungris farbrors italienska restaurang där vi hade en riktigt trevlig kväll! Skandinavisk Plankstek... mmmm mumma för magen!

Olga är bara för rolig! Jag hade på mig mitt halsband med den rosa pingvinen samt min rosett-ring. Först skrattar hon länge åt mitt halsband och sedan åt min ring när hon får syn på den. Senare, när vi sitter ner vid bordet frågar hon - angående mina smycken - "Frida, how old are you" och skrattar sitt härliga skratt. Vi vek oss av skratt, sicken diss!!!
En stund senare kommer nästa kommentar. "Where is the aircondition for the pinguin? Its to hot here´re!" Hahaha, söta söta Olga!!

Efteråt gick vi till Senior Froggs där Ximel fick säga hej då till alla våra vänner och sedan bar det av till flygplatsen! =(

Nu skall jag o Natta fånga dagen - läs solen - och åka till stranden!

(((Over and Out)))

torsdag 20 maj 2010

Sötegöte x2

Ni undrar säkerligen varför vi är så här sketaglada just nu:

Det är för att vi köpt biljetterna hem till Svea nu. Let the countdown begin!

(((Over and Out)))

Som det kan gå ey?!

just nu... tankspridd...


Nu skall jag gosa med Min älskade lilla hund!

(((Over and Out)))

onsdag 19 maj 2010

Det luktar sommar

Vi trotsade morgonens starka vindar för att åka till stranden och bättra på brännan. Börjar ju få lite panik, man kan ju inte bo på Cypern och komma hem till Sverige vit liksom. Men vindarna var inte på våran sida, de blåste starkare och tog med sig varenda moln på himlen och skymde solen. Istället stod vi vid baren och skrattade gott åt våra vänner som jobbar på Senior Froggs. Det var deras dag idag på stranden. "Beach party". Herregud vad rolig Sam var, en kille vi lärt känna en del, han jobbar men var idag rätt berusad och var värre än alla turister när de gjorde "froggs-dansen". Haha. Härligt galna cypern. När solen var totalt gömd åkte vi hem. Så kom regnet och det luktar sommar!

Jag älskar sommarregn. Jag älskar också skype. Suttit och pratat med mina systerbarn, Caroline och så minstingen Wictor som tjötade på om hur han varit ute i solen och cyklat. Älskade små ungar, längtar så tills jag får krama om dem, pussa ihjäl dem och leka leka leka. Moster Fleeeva är snart hemma! Längtar så efter er!!!


(((Over and Out)))

tisdag 18 maj 2010

Här sitter jag

Tisdag morgon. Jag är sååå trött!! Jag drömmer så himla konstigt nuförtiden. (Sitter dom orden verkligen ihop?) Idag har vi rätt mycket att göra. Vi skall till stranden för det är hyfsat väder, har varit lite grått det sista, dock väldigt varmt! Men idag skall vi försöka bättra på brännan lite, kan ju inte komma hem och vara vit!

Ikväll skall vi till Nicosia, huvudstaden, där vi skall bli bjudna på en lyxig middag och extremt dyrt rosé vin. Haha. (Gott är det, fick det första gången vi var med dom också) Hör inte direkt till vanligheterna men det är ett gäng "herrar" som vill bjuda då vi har ett litet projekt som har med laget att göra... Bara att ta på sig en klänning och tacka och ta emot!

Nej nu måste jag masa mig upp, frappen är uppdrucken och jag kan inte sitta här i rabatten hela dagen, Nicos vill ju ut och pinka.

Jag nyvaken i rabatten just nu, allt för att ni skall få en somrig bild. Yeack.

(((Over and Out)))

måndag 17 maj 2010

Mumma för magen

Då var denna dagen snart slut. Som vanligt har den varit finfin på många sätt. Uppdraget imorse, utrensningen av alla mina grejer som nu står hos Eleni gick smidigt och på gymet kändes allt lätt! Nicos har dock varit ett riktigt busfrö idag som jag varit tvungen att skälla lite på, men det går ju inte att vara arg länge för han är så förbannat söt!!!

Skall nu sätta mig med min toast och en varm kopp the och spela tavli med Natta.

Jag nu - notera blåtiran som dök upp från ingenstans!!!

(((Over and Out)))

Skallebank

Imorse var vi i Larnaca en sväng på ett litet uppdrag. Det var trevligt, men jag hade så himla ont i huvudet och har det fortfarande. Skall pimpla vatten nu samtidigt som jag rensar ut i mitt rum. Har alldeles för mycket grejer och allt skall ju inte med till Svea. Vi har tillsammans med laget beslutat att vi inte skall bo kvar i vårat rosa hus nästa år, om vi kommer vara kvar i laget alls, så det blir till att börja packa ner alla tillhörigheter. Tröttsamt. Men så värt det om det blir att flytta tillbaka till älskade Ayia Napa.

Nej, dags att jobba och försöka glömma skallebanken...

(((Over and Out)))
Update: Nämen så fint då, kom glassbilen så nu sitter man här med en mjukglass och har paus innan man ens startat... hehe

söndag 16 maj 2010

Its gettin hot in here!

Det är föööör varmt att ha på sig shorts och linne. Av med skiten! Blir att dra på sig en tunn tshirt över bikinin och åka till stranden bums! Chaooo!


(((Over and Out)))

Morgonstund har guld i mun

Söndagmorgon. Just nu har vi 25 grader i skuggan. Det kommer stiga till 31 grader över dagen. Dock är det lite molnigt men det kanske blir stranden idag ändå?

Jag ligger iallafall i min säng nu och bara chillar. Nicos har sprungit ut i trädgården i väntan på morgonpromenaden. Jag vet inte varför jag vaknar så tidigt jämnt? Är det åldern kanske? Haha, har ju hört att man går upp tidigare ju äldre man blir! =)

Jag just nu
Nej dags att dricka upp kaffet och ta ut lillkillen! Ha en fin dag!


(((Over and Out)))

lördag 15 maj 2010

Känn min smärta

Fick lite fotografier av Bambos idag. Min favorit är lustigt nog när jag störtgråter efter förlusten i semifinalen. (Dålig kvalite då jag tog kort på kortet). Men kan ni känna min smärta? Coach kom in på planen och "hämtade" mig. Söta lilla coach.

Jag vet inte varför jag älskar detta kortet? Jag kämpade så himla hårt den matchen, gav allt, fanns inget mer jag hade kunnat göra och endå förlorade vi. Kanske älskar jag kortet för det visar hur svårt det kan vara, hur ledsen och dåligt man kan må. Men så grym man är när man reser sig och fortsätter kämpa trots att man fallit! Länge leve Jag!

(((Over and Out)))