tisdag 30 november 2010

Betyg

Vi har ett litet knepigt betygsystem. Det sträcker sig mellan 0% till 100%.

100 - 70 % = First Class Degree
69 - 60 % = Second Upper Class Degree
59 - 50 % = Second Lower Class Degree
49 - 40 % = Third Class Degree
39 - 0 % = Fail.

Tror jag. Jag har bara riktig koll på de tre översta för jag har då aldrig planerat att få lägre än så.

Iallafall. Nu har jag fått tre betyg. Vi har bara gjort klart tre projekt hittills så...

Design Metod.
Projekt 1 - Going Down. (Designa en hiss...)
Betyg: 65% = Second upper class degree.

Projekt 2 - Room divider. (Designa en rumsavdelare för en design studio).
Betyg: 71% = First Class Degree.

Design Principer.
Projekt 1 - Wallpaper. (Designa en tapet som innehåller 3D.)
Betyg: 70% = First Class Degree.

Än så länge är jag sjukt nöjd med mina betyg, hoppas att det fortsätter så här!!

(((Over and Out)))

Första hemmakvällen

I torsdags flyttade jag och hjärtat ihop. På fredagen shoppade vi en massa mat och en fruktskål. Haha, det var kul. På kvällen efter träningen åkte jag till puben och där fick vi ett jättefint kort av hans föräldrar där dom lyckoönskade oss när vi nu startar vårt liv tillsammans. Åh! Fiiint.

I lördags åkte vi till pafos med laget och på söndagen spelades matchen mot nya laget Afrodite som vi krossade med 11-0. Natta la hela fyra härliga mål! Woho! Själv spelade jag inte, fick vila lilla foten och sitta och glassa i solen istället. Jepp, vi har det fortfarande galet varmt, runt 25-27 grader på dagarna. Jag är trött på värmen, längtar till snön som jag kommer kasta mig i om precis tre veckor. :)

Iallafall, måndagkväll. Jag - ledig från fotbollen. Kevin - ledig från jobbet. Kevin hade lovat att laga mat till mig. Söt! När jag kom hem från college pluggade jag en massa innan det var dags för första hemmakvällen med min älskling. Jag tänkte ta en dusch men Kevin hade en bättre idé, han tappade upp bubbelbad till mig, så där låg jag i bubblor med stearinljus och ett glas vin. Häääärligt!!! När jag kom upp och satte mig i soffan kände jag mig som en spagetti. Haha. Han vägrade låta mig hjälpa till med något så jag bara satt där i soffan med mitt vin och tittade på när den finaste killen någonsin lagade mat till mig som luktade dunder!

Det var den också, gud vilken god mat! Efter att vi käkat satte vi oss i soffan och kollade på en film, som vanligt somnade jag innan den var slut men sötnosen spolade tillbaka så jag fick se hur den slutade. En helt underbar kväll med Kevin. Jag är så lycklig!

(((Over and Out)))

tisdag 23 november 2010

Framtiden

Då tar vi ett steg framåt. Det känns inte läskigt. Inte ens nervöst. Det känns fullkomligt naturligt. Jag längtar. Men samtidigt får jag ont i hjärtat. Hur skall jag kunna leva utan att alltid ha min Natta mou i närheten? Det kommer nog gå bra, men det känns jobbigt. Jag fokuserar på lyckan som sprids i min kropp när jag tänker på att få vakna varje morgon och se hans ansikte.

Jag & Kevin flyttar ihop. *glädjehopp*

(((Over and Out)))

måndag 15 november 2010

Projekt nummer ett i Design Principer

Då har jag precis presenterat mitt första projekt i kursen Design Principer. Mitt andra projekt sedans jag började.

Uppgiften var att designa en 3D tapet. Tapeten skulle alltså innehålla någonting i 3D samt en border. utav alla mina olika sketcher valde jag denna:

I de färgade ramarna har vi först i rosa, Elvis - som skrattande tittar upp på Audrey Hepburn i gröna ramen. Audrey i sin tur tittar upp på Einstein i den gula ramen. Einstein tittar rätt på oss, åskådaren av tapeten. Splash märkerna följer samma linje som de tre personernas ögon följer.

Som border valde jag penslar som jag målade svarta varav tre av dem har lite färg på sig.

Just nu gör jag research för nästa projekt i denna kursen. Att designa ett 3D color wheel.

(((Over and Out)))

torsdag 11 november 2010

onsdag 10 november 2010

Inlägget om allt

Vi kör i avsnitt, som i en bok. För det är vad detta inlägget är, kindá!

Avsnitt 1 - College
27:e Oktober redovisade jag mitt första universitetsprojekt. Going Down. Uppdraget var att designa en hiss. Både insida och utsida. En sketchbok full av research och sketcher var ett måste likaså en 3D modell av den sketch man valt ut.

Under redovisningen fick alla en lapp var där man skulle betygsätta sina klasskamrater på en skala från 1 till 5 där det senaste var bäst. Alla i klassen hade runt 20 poäng utom Panayotis. Han är grym och förtjänade sina 35 poäng. Själv fick jag över 40!! Galet. Jag blev så glad. Men det ritkiga betyget får jag på onsdag.

Ni kanske undrar vad min hiss är för något? Min ide var att det inte skall kännas som om man går in i en hiss utan i ett rum av något slag. Utsidan är då alltså designad som utsidan på det specifika ställe det skall föreställa, när man går in i caben, som är transparent ser man rummet som om man stod mitt i det. Väggarna är alltså målade.
Första våningen är en engelsk pub i london, andra är Camp Nou i Barcelona, och sista är ett cupcake cafe i NewYork. Yaman, thats it. Det krävdes mycket svett och en del tårar för att skapa den modellen och betyget på onsdag får avgöra om det var värt det... haha.

Annat nytt i collegevärlden är att jag fått en ny klasskamrat. Galina, 30 plus från Ryssland. Helcool brud och till min glädje bor hon i grannbyn så jag åker fram och tillbaka till college med henne varje dag. Lycka!

Avsnitt 2 - Fotboll
Den 31:a Oktober satte serien igång. Borta mot Lidra. Vi gör en fruktansvärt dålig match och med en minut kvar att spela står det 1-1. Lidra är ett lag som inte kan spela fotboll, men dom vet hur man förstör för det andra laget. Med en minut kvar att spela dänger Galia in en boll som räddar våra tre poäng och coachs jobb!! Härligt att börja serien med en vinst. 1-2.

Andra omgången. Hemma mot Apollon. Apollon har respekt från vart enda lag här på ön. De gick långt i Champions Leauge och vann med 5-1 mot Umeå IK i Augusti detta året. Varken jag eller Natta känner dock någon respekt för dom. Inte ens lite. Tyvärr är det många i vårt lag som inte klarar av att spela vårt spel när vi möter detta laget. Vi förlorade alltså med 0-3. Väldigt synd då jag trodde att vi skulle kunna vinna, vissa spelare hade sin värsta dag i sin fotbollskarriär skulle jag kunna tro. Benen var som betong och de stod stilla. Jag förstod inte vad som hände med mitt älskade AEK. Men än är serien inte över, mycket kan hända!!! Den har ju faktiskt precis börjat och jag och resten av tjejerna i laget är överens om att vi skall göra allt för att slå dem på sin hemmaplan. För bilder ifrån matchen, klicka här. Jag & Natta fick iallafall toppbetyg då jag gjorde flera kvalificerade kanonräddningar och Natta sprang konstant i 90 minuter och gjorde 4 andra spelares jobb . Minst.

Avsnitt 3 - åldrande
Den 31:a oktober var inte bara seriestart. Det var dagen då jag äntligen fyllde 27! Ni förstår, jag har sagt i nästan ett år nu att jag är tjugosju, jag har typ trott det. En dag när jag var arg på träningen skrek jag till och med "jag är för fan 28 år" varpå Ximel och Natta bara nickade och tänkte "avesst". Alltså, äntligen 27! Jag vaknade innan Natta så när hon vaknade gormade hon från andra sidan mitt rum, "gå och lägg dig"! Så kom hon in med cheesecake och sjung tre rader innan hon avbröt sig med "nä jag tänker fasiken inte sjunga". Hahaha. Till frulle fick jag pannkakstårta och en present! Ett jättefint halsband som matchar perfekt till det hänge jag fick på posten av min fina vän Maria. Det är en silvercirkel med ord graverade i det. "Vis & Lycklig" och "livskonstnär". Åh så himla fint! Livskonstnär... åh!! TACK mina fina! Bär det varje dag!

Efter matchen åkte vi hem och gjorde iordning oss och min älskling kom och hämtade oss. Vi tre gick till en restaurang som heter Fiji där jag inte bara fick käka god mat och dricka gott vin utan även fick två fina presenter av Kevin. En parfym samt en klocka. En helt underbar D&G klocka i silver. Wow! Underbara kille. Vi hade jättekul under måltiden.

Gick sedan vidare till Kevins pub där hans mamma bakat tårta till mig som vi delade med de andra gästerna. Fick även present här också! Åh jag gillar ju presenter, haha! Sedan stack vi vidare till en annan pub där vi mötte upp lite tjejer i laget för några drinkar innan vi gick till Castle Club för att dansa till tidig morgon.
En super grym födelsedag! Vill passa på att tacka alla som grattat mig genom sms, telefonsamtal, brev, facebook m.m. Ni är underbara! Tusen tack!

Avsnitt 4 - Kärlek
Som ni förstår är jag galet kär. Fortfarande. Aldrig har jag träffat en kille som behandlar sin tjej så bra. Att den tjejen är jag gör mig lycklig enda ut i tåspettsarna (haha). Det tog ett tag att hitta den bästa men jag har lyckats! =)

Nu skall jag ta och jobba lite med mina två projekt jag har just nu. Ett är att göra en rumsavdelare och det andra är att skapa en 3D tapet. Jag älskar mitt yrke, eller ja, min utbildning... hahaha.

Chao på er, ses snart för jag tar med mig min älskling hem i jul!

(((Over and Out)))