lördag 31 december 2011

Alltså, vad händer i hörnet?

Ni minns den slaka? Stearinljuset som smälte i sommras? Tydligen inte bara ett vinterproblem här i hemmet. Sitter och dricker mitt morgonkaffe och upptäcket, "För i hel*ete, vad har hänt här? Hur sjutton kan en julstjärna bli slak?!?"


Sommarslak

Vinterslak


(((Over and Out)))

torsdag 29 december 2011

Trollet

Äntligen har jag mitt körkort! Okaj, jag har ju haft det i hela 9 dagar nu men idag fick jag tummen ur och åkte till transport kontoret och fick mitt faktiska körkort. Det är så roligt, alltså, hur körkorten här nere ser ut. Får ta och visa er någon dag. Måste vara sjukt lätt att förfalska!! Rosa och fint är det iallafall! Får nog ta och visa er min bil snart också va?!

Förrutom att fixa kortet har jag pluggat. I timmar och timmar och åter timmar. Känns som om jag inte kommer någonstans och stressen finns där i bakhuvudet. 5 projekt. Jag ville ha klart dem tills på måndag då min bästis Jessica kommer och hälsar på men det är helt omöjligt. Vet inte ens om jag kommer hinna klart innan de skall presenteras. Och det har aldrig hänt. Usch, hemska tanke!

Efter 5 timmar vid köksbordet med studierna kände jag att jag behövde ett scenombyte. Tog Nicos och åkte till puben och spenderade 3 timmar där. Träffade två svenskar som var här på semester. Väldigt trevliga tjejjor.

Kevin har kallat mig för trollet hela dagen då jag inte orkat fixa håret. Men gud, orka!!


Trollet


Ja det var väl mina i-landsproblem. Eller u-land? Hur är det nu? Gosh, kortslutning i hjärnan! Dags att sova...


(((Over and Out)))

onsdag 28 december 2011

Clueless

Vilken dag! Jag har varit hos tandläkaren, igen. Efter att ha varit där tre gånger och medicenerat min stackars tand så blev det idag lagat ordentligt. Rotfyllning. Jisses. Hoppas att jag aldrig någonsin kommer behöva göra det igen. 1600 kronor kostade det. Jag vet inte vad sånt kostar i sverige men jag gissar på att det är sjukt mycket dyrare?

Nu lagar jag och min älskling mat, han är ledig ikväll så vi skall käka vitlöksbröd till förrätt, gott kött och potatisgratäng till huvudrätt och till efterrätt har jag ingen aning. Kevin är iväg och inhandlar något för det nu. Min fina!!

Så länge sitter jag och kollar på en film från 1995. Jag var tretton år och älskade den filmen när den kom ut! Har säkert sett den mer än 50 gånger. Så nu sitter jag här och blir helt nostalgisk. Älskade tonåren, men är så lycklig att jag inte längre är tonåring! haha!



(((Over and Out)))

tisdag 27 december 2011

To the airport

Julestöket är över!! Det känns faktiskt rätt skönt! Gick upp tidigt idag för att påbörja allt plugg jag har att göra nu över jullovet men det blev ingenting gjort. Istället blev det åka till tandläkaren för att få höra att jag har tid imorgon, sedan blev det till att åka och handla för att fylla på kylen. Gapat tomt nu över jul för vi har ju inte ätit hemma.

Nu skall jag köra iväg till Larnaca flygplats och hämta Natta som varit i Sverige i en vecka. Hoppas bara på att jag hittar vägen helt själv! =)

Ha en underbar tisdag!



(((Over and Out)))

måndag 26 december 2011

Christmas Day

Christmas Day spenderades på puben där ca 60 personer bokat in sig för julmiddag. (Engelsmän och cyprioter firar på juldagen.) På puben var det visserligen bara engelsmän.. Jag och Kevin serverade mellan 14.00 - 18.30 då jag åkte hem till Nicos och tog ut han på en lång promenad och lekte och myste i två timmar hemma innan det var dags att åka tillbaka till puben.


Jag & Kevin


Glada julfirare!


Steve och Jag


På kvällen blev det liveband. Gary och Julia uppträdde och dom är helt grymma. Alla dansade och hade skoj och jag och Kevin kom inte hem förrens 03.30 på morgonen!!


Julia och Gary



Med insikten att julen var över och efter att denna bilden tagits bestämde jag mig för att det var dags att raka sig!


En helt underbar jul helt enkelt. Jag är sjukt nöjd. Nu är det jullov med 5 projekt som skall vara färdiga när vi börjar den 9e Januari igen. Hohoho liksom!




(((Over and Out)))

Julafton

Lördag och svensk julafton. Då min älskling var tvungen att jobba var jag själv bjuden hem till min vän Kassandra vars pappa är dansk. Dansk julafton! Pappa Dansk hade lagat otroligt god mat, lik den mat vi själva äter i sverige på julafton. Kassandras mamma såg till att alla gäster hade roligt och spelade musik och fick alla till att dansa. Vi drack hemmagjord glögg och dansade upp aptiten.

Maten var otrolig och jag hade en riktigt rolig julafton. Både jag och Nicos fick julklappar och jag kände att denna julen inte blev så tokig ändå. (Alltså inte pga julklapparna utan pga stämningen).


Jag, Alex och Kassandra



Självklart blev det även lite cypriotisk dans!


Efter maten hade vi sångtävling, man valde en låt som spelades på tv´n genom youtube. Självklart fanns det text så alla kunde sjunga med. Vi skrålade in i våra mikrofoner som bestod av gurkor. Det var galet kul och jag och Alex vann med våran version av Coolio´s Gangsters Paradise!


Kassandra och Minas



Tusen tack familjen Skov för en underbar julafton!


Vid tiotiden åkte jag hem och hämtade Nicos, sedan åkte vi till puben och avslutade svensk julafton där. After all, söndagen väntade...


(((Over and Out)))

Alexander College X-mas Party 2011

I torsdags hade vi julfest med college. Festen hölls i en taverna i Larnaca och var en riktig hit! Vi dansade och åt o drack gott och firade att vårat jullov precis hade börjat. Meningen var att vi skulle gå på fredagen också men våra lärare sa till oss att den som kommer till college då får underkänt i alla ämnen! Haha. Vi hade inget emot att stanna hemma kan jag lova!


Galina, Jag och Anna


Min klass, Interior Design Year 2

En riktigt lyckad kväll med massa skratt! Älskar min klass!


(((Over and Out)))

torsdag 22 december 2011

Esteban Elvarado

Sitter och dricker mitt morgonkaffe och läser Aftonbladet på nätet. Stor nyhet om Esteban Elvarado som är AZ Alkmaars målvakt. Som överskrifter står det "Målvakten sparkar fotbollshuligan". Precis under står en mindre rubrik "Stängs av på livstid". Självklart går jag in o kollar bilderna först och blir rasande över tanken på att målvakten aldrig skall få spela fotboll igen pga en jäkla nöt som springer in på planen.

Sedan läser jag den faktiska artikeln och inser att det är supportern som blir avstängd.


bild från aftonbladet.se

Bilden ovan ser ju inte allt för bra ut men om man kollar bildserien så kan jag med stösta säkerhet säga att jag nog hade reagerat exakt likadant. Tro fan man sparkar tillbaka när en galning kommer inspringande på planen. Fatta adrenalinkicken som måste slå in när man inser att man helt plötsligt är under attack. Det är väl en männsklig reaktion att reagera som Alvarado? Okej, jag tror starkt på att man aldrig skall sparka någon som redan ligger, tror starkt på att man inte skall sparka någon alls. Men. Det finns undantag. Tycker nästan att målvakten borde sparkat ner domaren också som gav honom ett rött kort (!!!).

Nej, nu får jag sätta fart, det var alla nyheter jag hann med idag. Dags att göra sig redo för college! Har aldrig haft så lätt för att gå upp ur sängen som jag har nu, köra biiiiiiiil lockar!



(((Over and Out)))

onsdag 21 december 2011

Frihet





(((Over and Out)))

tisdag 20 december 2011

Hell yeah!

Så här har jag gjort till alla jag sett ikväll:


Och när jag inte gör den fula minen ovan sitter jag mest så här:


Varför det stora, fåniga leendet? FÖR JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!!

Körkort här på ön är ett måste. ETT MÅSTE! Och äntligen har jag tagit det. Frihet!

När ja gkom hem hämtade jag Nicos och brummade iväg i MIN bil för första gången. Åh det var himmelskt. Bruno Mars i cdspelaren, Nicos på sätet brevid och så körde jag den långa vägen in till Ayia Napa. Den långa vägen är alltså Protaras vägen, längs med kusten. Havet på min vänstra sida gastandes "Ohhhh I think I wanne Marry you". (Fasst jag gjorde om texten "I think I got my licence noooow"! Ah det var härligt. Åkte in till puben och åt middag med Kevin och familj. Sedan körde jag hemåt igen. Kom på att jag inte hade någon mjölk hemma när jag hade parkerat så "åh naaaj, måste jag verkligen köra igen? ooookaaaaj då!!!" Hehe. Sjukt kul att köra bil juh!

Imorgon kör jag alltså för första gången någonsin till college helt själv. Gött mos!

Nu måste jag sova, helt slut efter uppkörningen.

Hörs snart igen, nu börjar det riktigt roliga livet!


(((Over and Out)))

lördag 17 december 2011

Underbar fredag

Jag vet inte varför men min blogg vill verkligen inte ladda upp bilder idag. Försökt i två timmar nu att dela med mig utav min och Kevins underbara dag igår.

Maten på Cava var helt underbar. Jag tog Avocado och räk korg till förrätt och Kevin tog musslor. Till huvudrätt tog han nått kött och jag körde på lax. Konstigt nog äter jag nästan alltid fisk när vi äter ute. Känns fräschare på något sätt!? Självklart tog vi även efterrätt. Kevin fick sin älskade Lava cake och jag körde på after8 glass. Smarrigt värre. Vi var så mätta att vi knappt orkade dricka kaffet och brandyn efter maten. Min brandy smakade typ russin... haha inte så gott!

När vi kände oss redo att lämna restaurangen kom Kevins mamma Linda och hämtade oss och vi hade planerat att bara ta en eller två drinkar på puben innan vi gick vidare. Men när vi kom dit hade puben blivit invaderad utav ca 25 killar som festade som galningar. Det blev att vi var kvar där till tre på natten och hade jätteroligt! Efter det gick jag och Kev till Carwash Disco och dansade och skrattade.

Jag fullkomligt älskar att gå ut med min älskling, jag har ju sagt det tidigare, men vi har så jäkla kul när vi går ut och äter eller festar eller vad vi nu gör. Varje gång blir jag nykär på nytt! Åh! Kevin var sjukt nöjd med sin födelsedag och idag har vi bara legat på soffan och myst och tittat på filmer. Härligt!

Idag vägrar jag att plugga o skall bara fortsätta med filmtittandet. Dock utan min kärlek då han är på jobbet.


(((Over and Out)))

fredag 16 december 2011

Grattis min underbara

Idag fyller min älskling 36 år! Huuuurraaaa!! Det firar vi såklart! Vi började dagen med att åka till bästa restaurangen Mojitos och äta frukost, vi valde "The Posh One" från menyn. Bruschetta med lax och pocherade ägg. Till det får man champagne! Ingen dålig start på dagen. Vi avslutade frukosten med varsin hallon mojito! Mumma!

Efter det åkte vi hem och hämtade Nicos för att åka vidare till Kevins pub där han blev firad av vänner och familj med tårta och presenter.

Nu håller vi på att göra oss iordning för att åka och äta middag på restaurang Cava. Skall bli smarrigt! Vi kommer att avsluta kvällen med några drinkar i Napa. Så hörs imorgon!


Fixar håret....


Going for the chinese look...




(((Over and Out)))

torsdag 15 december 2011

Mitt drömhus?

När jag söker information eller inspiration på internet för mina studier kommer jag över en hel del knepiga och roliga grejer. Som det här huset:

Dan Havel och Dean Ruck är två skulptörer som gjort om två hus till, ja... en illusion. Du går in genom tunneln på framsidan och får krypa ut genom den på baksidan. Så det är faktiskt ingen som bor där. Tur det kanske... Häftig och roligt projekt ändå. Husen revs 2005 efter att ha stått uppe hela sommaren och bevittnats av tusentals fascinerade människor.





Akta dig lilla gubbe, du måste krypa ut... tänk på ryggen...


Nu har jag suttit fast vid datorn alldeles för länge så dags att ta tag i saker och ting. Kevin fyller år imorgon så skall ordna lite här hemma så det är fint imon när vi vaknar. Hoppas ni får en fin kväll!


(((Over and Out)))

onsdag 14 december 2011

Tuffa väggar

Tja! Idag var vi och besökte ett Showroom i Limasol med college. Det var grymt häftigt. Företaget som bjudit in oss tillverkar väggar och tak. Låter kanske inte helball men joho! Säg att jag tillverkar en design i programet Autocad (som vi, arkitekter m.m använder sig utav i sitt arbete) så ger jag den till detta företaget. Då för dom in det i en maskin som skär ut designen och "blåser upp" den så den blir i 3d. Detta görs i materialet Polyuteran som är från Plastfamiljen. Det är ett extremt hårt material som även tål tex fukt, man kan alltså applicera det på väggar i spa eller badrum ochså.

Vi har alltså vår vägg nu. För att skapa ännu mer effekt har vi spotlights eller led lights framför väggen i RGB färger. Röd, Grön, Blå. Dessa ändras hela tiden och skapar olika färger. Helt grymt.

För att ni skall förstå visar jag er några utav alla bilder jag tog där inne:

Den här väggen ovan har alltså bara runda "bubblor" som sticker ut några centimeter från det platta. Med hjälp utav lamporna skapas skuggor som förvandlar de runda bubblorna till droppar.


Ovan - avlånga "bubblor".



Här ovan har vi en annan intressant design. Ljuset reflekteras på kanterna som sticker ut och ger sken av att det är LED ljus även där.



Den här väggen ovan är min absoluta favorit. Väggarna är alltså helvita. Men på kanterna på vågorna reflekteras alltså ljuset och skapar denna jätte intressanta väggen.


De jobbar också med MDF, "låtsasträ". Det svarta på bilden är alltså MDF som är fastlimmat på fiberglas. Bakom är det alltså lampor. Den med bruden är designad av en tjej som använde MDF urklippet innanför två glasskivor och tadaaa, en dörr! =)




En grym och lärorik dag alltså! Fylld av inspiration skall jag nu sätta mig och plugga!

P.S jag överlevde tandläkaren! D.S



(((Over and Out)))

måndag 12 december 2011

Hemska dag

Sitter och proppar i mig frukost. Idag skall jag nämligen till tandläkaren och göra en rotfyllning. Ouuuu! Förra året (!!) käkade jag nått hårt och min tand gick av. Det gjorde skitont i två dagar och jag försökte hitta en tandläkare utan resultat. Så gick smärtan bort och jag tänkte "åh najs, då kan det vänta". Är ju inte helt förtjust i att gå till tandläkaren. Men nu då, det har börjat göra ont och Kevin tog mig till sin tandläkare och han sa väl något i stil med "Meh! Den här har du gått länge med!! Om du kommit med en gång hade jag fixat den på fem minuter åt dig men nu...." Japp, men nu... Rotfyllning. Bra jobbat Frida.

Jag har redan varit hos honom två gånger nu för att käka antibiotika o kolla om det ser bättre ut. Det gör det inte. Han vet att jag är livrädd så jag får ha med mig Ipod och största hörlurarna för att lindra borrljudet som jag hatar.

Önskar att jag hade dessa helt sjukt coola dojjorna, då hade jag spelat högt för hela tandläkarmottagningen!




Wish me luck...



(((Over and Out)))

söndag 11 december 2011

Glögg är inte Vin!

Vin är vin och glögg är glögg! Så är det bara. I vilket fall som helst så tar jag med mig IKEA´s tolv procentiga glögg till puben tillsammans med en påse nötmix. Det är ju ändå 3e advent liksom...



(((Over and Out)))

Tack och adjö Vinet!

Jag har ju under de tre åren här inte direkt haft någon riktig fredagskänsla eftersom att vi alltid tränat fredagkväll. Så nu när man åker hem från college på fredagarna känns det lite i magen att "åhhh det är fredag!". Att mitt favvoprogram går klockan 20.00 på fredagar är ju helgrymt det med.

Så, I fredags öppnade jag mig en flarra vin och njöt utav bra musik på programet The Voice och efter någon timma fick jag besök. Jag öppnade en till flarra vin och lite senare ännu en. Vill bara understryka att jag alltså inte drack allt själv. Men det hade jag lika gärna kunnat göra för hela lördagen spenderades med huvudet i toastollen och de stunder jag inte orkade mig upp ur sängen var huvudet i en hink på golvet brevid sängen. Yippi liksom. Kevin måste tyckt att "skön tjej den dära, ligger o gallar hela dagen". Ysch. Bättre har jag mått.

Om sanningen skall fram är jag inte direkt en partyqueen längre. Varit ute kanske fem gånger (om ens det) det senaste halvåret. Gillar inte känslan av att bli full längre och definitivt inte hur jag mår dagen efter. Känns så onödigt. Så jag tror det blir äpplejuice hädanefter på fredagarna.

Idag återtog jag kontrollen över mitt liv (haha) och mådde jätebra. Var uppe med tuppen och pluggade. Gjort det mest hela dagen förrutom promenader med Nicos. Vi skall strax ut igen och sedan kommer Kevin och hämtar mig så åker vi till puben. Det blir inget vin skall ni veta. Bara söndagsmiddag och juice! Finalen i X-factor ikväll så skall kolla på den också.

Allt för att glömma det som väntar mig imorgon...


(((Over and Out)))

tisdag 6 december 2011

Brev hemifrån

Idag fick jag brev hemifrån! En försenad födelsedgspresent från min mamma och bonuspappa. Gissa om jag blev överlycklig när jag innuti paketet hittade boken "JAG ÄR ZLATAN" istället för gipset jag önskat mig! Tusen gånger bättre morsan, bra jobbat!!!

Jag har velat ha den här boken sedans jag hörde talas om den. Åh, lycka!


Tusen Tack Mamma o BonusPappa! Älskar er!!!


(((Over and Out)))

På väg till college

I Kassandras bil på väg till college spelas det alltid hög musik. Det kommer alltid minst en låt som får oss att rocka loss totalt och skrika för full halls. Idag var det Tina Turner med Simply The Best. Passande, eftersom både jag och Kassandra helt enkelt är bäst! ;) Härlig känsla att ha på morgonen va?!



Kassandra rockar loss



Billy The Skellett leder alltid vägen



Efter tre år i detta landet skrattar jag fortfarande lika mycket åt bilar som fått detta registreringsnumret
Dags att plugga. Ha en fin tisdag allihopa!



(((Over and Out)))

måndag 5 december 2011

Bortskämd tjej

Underbara måndag! Min fina pojkvän lagade en fantastisk middag till mig som vi åt vid köksbordet med stearinljus tända och mysig musik i bakgrunden. Jag älskar att han är romantisk, även om han själv nog inte skulle erkänna det. Att stå och laga mat till sin tjej och inte låta henne göra något annat än att slappna av och smutta på sitt vita vin och fylla på glaset när det börjar bli tomt är romantiskt. Han är en hejjare på att skämma bort mig. Självklart gör jag allt för att skämma bort honom också då och då. =) Kärlek - att ge och att ta. Att alltid finnas där. Får mig att tänka på ett gammalt vykort min mamma hade på kylen när jag var barn, det stod "Älska mig mest när jag förtjänar det minst". På ett knasigt sätt stämmer det, det är då vi behöver våra nära och kära. Ojoj, snacka om vinsvammel.

Babe ligger på soffan och småsover nu. Nicos ligger tätt intill honom och dom ser så mysiga ut. Jag lyssnar på musik och pyntar färdigt granen och tänker på hur lyckligt lottad jag är.



Hade förresten ett möte med styrelsen i laget tidigare idag. Verkar som om allt kan ordna sig, proffslivet kanske inte tar slut trots allt. Men bollen ligger hos mig nu. (Passande liknelse). Men jag har inte bestämt mig hur jag skall göra. Tänker inte bestäma mig ikväll heller. Jag skall bara njuta med Kevin här hemma och senare gå ner till en pub här i området och kolla Liverpool match.

Hoppas ni har en fin start på veckan. Glöm inte att njuta, livet är kort.



(((Over and Out)))

söndag 4 december 2011

Andra advent

Tänk att det redan är andra advent! Jag har haft en underbar dag med min älskling på puben. Älskar denna tiden på året då det bara är stammisar på puben och man är som en enda stor familj. Skönt när ens egen familj är så långt borta.

Nu har jag kommit hem, själv för Kevin jobbar ju. Tänt granen (som inte är färdigdekorerad) och tänt andra ljuset i min adventsljusstake, värmt upp glöggen från IKEA och haft i mandel/russin mixen från samma möbeljätte. Nu blir det julmys och pluggande.


Så myyyysigt!


Smaka Glöggen


Shit den va stark!!!
Skrattar ihjäl mig över vilken vekling jag är!


Den här glöggen är visst 12 procentig! Kan nog bli en hel del intressanta designer jag kommer på ikväll...


(((Over and Out)))

Baby Baby

Titta vad jag gör, sitter på puben och myser med härligaste lilla Grace. Kevins jättenya (10 dagar gammal) brorsdotter! Bäbissjuk som sjutton blir jag också!! Hahaha!




Har precis käkat en roastdinner och druckit en pint. Pluggar gör jag med... Busy woman. Mår bra just nu! Livet Är Braaaa!


(((Over and Out)))

lördag 3 december 2011

Slutet på proffslivet?

Jag antar ni är en del som undrar vad som händer. Man skriver en status på fb och nyfikenheten sprids. Det var dock inte meningen. Ville bara lätta på hjärtat eftersom jag knappt kunde prata i torsdags. Hjärtesorg tror jag det kallas. Så, vad som hänt då. I onsdagskväll kom samtalet jag aldrig ville få men som ändå var ganska väntat.

Den ekonomiska situationen här på ön är inte direkt glittrande och härlig. Folk är rädda, folk håller hårt i sina pengar, vad som hänt i Grekland har satt spår i de vanligtvis så generösa cyprioterna. I mitt fotbollslag fick vi en jättesponsor, pengarna de gav till laget var våra löner. Men jättesponsorn drog sig ur och nu hittas inga pengar någonstans. Okej, jag skall bara tala för mig själv nu.

Laget vill ha kvar mig, vill verkligen ha kvar mig. Men, de har inte råd att betala månadslön. För mig finns inte alternativet att spela gratis. Inte för att jag tror jag är för bra för det, att jag vägrar bli av med min "proffs-status" utan helt enkelt för att den möjligheten inte finns för mig. Jag pluggar hela dagarna. Jag måste ha en inkomst, speciellt eftersom jag spenderade alla mina besparingar på en bil 3 timmar innan beskedet. Då jag pluggar hela dagarna kan jag bara jobba kvällar. När skall jag då hinna träna? När skall jag hinna plugga? Mina studier är livsviktiga för mig. Det är min framtid och det jag älskar mest. Jag ger inte upp det.

I torsdags kom jag då till träningen och laget fick reda på vad som hänt av President och coach. Det var jobbigt som fan och jag kunde inte sluta gråta. Jag sa, see you later, och gick hem då laget påbörjade uppvärmningen. Det värkte i hela kroppen. Det gjorde så jävla ont. Jag grät som en galning.

Jag tror aldrig att ledningen trodde jag skulle sluta. Efter att fått samtal av ledningen dagen efter och de vill träffas och prata om hur vi kan lösa situationen skrattar jag bara. Jag kommer gå på mötet, jag kommer ställa de frågor jag har om rykten jag hört och sedan börja tänka på hur framtiden kan komma att se ut.

Jag fokuserar just nu på alla de underbara sakerna i mitt liv. Min stora kärlek, Kevin. Min underbara lilla hund Nicos. Vår fantastiska lägenhet. Mina studier. Min nya grymma bil.

Livet måste nog dala lite ibland. Så man inte tar det underbara man har för givet. Kevin är en klippa och jag är så lycklig att han är min kille. Han får mig att må bra och öppna mina ögon.


(((Over and Out)))