måndag 28 september 2015

Alla blåtiror är inte resultat av män som slår

Jag vill med detta inlägg upplysa samhället om några saker. Alla män slår inte. Det är inte år 1920 och kvinnor står inte bara vid spisen. Kvinnor jobbar. Jisses , kvinnor är till och med chefer eller har andra "manliga" jobb. Det finns till och med kvinnor som lever på sin sport. Jag veeet. En chock! En sådan sport kan tex vara fotboll.

Jag vet. Ni håller på att ramla av stolen. Men håll i er, för det kommer mera. 

Det finns de kvinnor som helt orädda kastar sig in med huvudet före i en nickduell under en träningsmatch enbart för att nå bollen först. Att motståndaren sedan nickade in i kvinnans ögonbryn gör liksom inte så mycket eftersom man hoppade högst och var den som vann bollen. 

Att man sedan blir liggandes på marken en stund medans lagkamraterna (de andra kvinnorna som spelar fotboll, ja, chock igen, det finns många!) tar hand om en gör inte heller det så mycket för man vet att man  är BadAss och det vet alla andra också. 

Med alla andra menar jag de som spelade matchen eller såg på matchen. För resten tar helt enkelt för givet att kvinnans pojkvän/man har slagit henne. De ger medlidsamma blickar till kvinnan och anklagande blickar till pojkvännen. 

Kvinnan, i detta fallet JAG, känner för att lite spontant kasta upp en boll i luften framför var och en av de här small minded människorna, hoppa upp - missa bollen och träffa dem i ögonbrynet. Men. Jag går inte runt med en boll under armen 24/7 längre så det kan jag tyvärr inte göra.
(((Over and Out)))

Inga kommentarer: