fredag 8 april 2011

The day before THE day!

När jag var juniorspelare i Näsets SK hade vi en rutin innan varje match. Våran tränare Kråkis bad oss blunda och visualisera en målbild. När jag skulle spela anfallare var min målbild alltid ett fantastiskt mål. En långboll från Jennie som jag tog ner på bröstet, fintade bort två försvarare och drog ett dunderskott rätt upp i krysset. Som målvakt var det den där grymma räddningen som en målvakt gör en gång i sin livstid. Som Ravellis straffräddning VM 94. Det skulle alltid vara en avgörande räddning, 90 minuter spelade. Det står 1-0 till Näset när motståndarnas anfallare kommer fri och drar ett otagbart skott upp i krysset. Men! Vad händer? Frida är där, som en puma har hon kastat sig från ena sidan målet till andra och har ena handen bakom bollen, hon räddar!! Näset SK vinner!!!


Jag älskade den där minuten precis innan match. Det var att ladda!


Jag har nu spelat tre säsonger som proffs i AEK här på Cypern. Tre härliga år. Sedans jag kom hit har jag haft en målbild. Att få spela final. Att få känna den glädjen igen.


Idag är det fredag, det är dagen innan cup finalen. Jag har svårt att förstå att min målbild förverkligats. Det känns underbart. Jag vill inte att den här känslan skall försvinna. Men jag längtar ändå tills domaren blåser igång matchen 15.00 imorgon på Nicosia National Stadium. AEK mot Apollon. Min målbild innan matchen kommer nog likna den jag hade som 13-åring. Men jag hoppas på att vi tar en snabb 2-0 ledning. =)


Matchen TV-sänds på CytaVision 1 klockan 15.00 cypriotisk tid. 14.00 i Sverige. Ni kommer kunna se den på internet för, tror jag, en summa på cirka 50 kronor. Jag kommer lägga upp mer information om hur ni går tillväga. Så håll utkik här på bloggen för mer information. Imorgon skall jag alltså spela den största matchen i min proffskarriär. Äntligen.


(((Over and Out)))

3 kommentarer:

NSFoto sa...

GÖTT E DE!!!
GE ALLA EN LYCKO HÄLSNING FRÅN MIG, HELA LAGET.
Kram
Niclas

Coolaannna sa...

Hoppas det för när jag var inne på sidan såg det ut som det inte gick att streema :(
Men hoppas hoppas!!!

Kram och Lycka till!!!!

Anonym sa...

Herre guuud Frida!!!!! Fick lite tårar i ögonen och fjärillar i magen när jag tänker tillbaka på de känslorna (DEN KÄNSLAN) som man hade precis där och då som du beskriver...

Jag håller alla mina tummar och tår och skall definitivt titta på matchen (När du blundar så står jag där bredvid dig, precis innan start signalen och ger dig en spark i baken precis som förr)!!!


DU ÄR BÄST!!!!

Pussar & Kramar från den där Jennie som la upp bollen så att stjärnan Fofroridoda fick utöva "some magic" ;)