fredag 20 februari 2015

I Did It!

Som ni vet så lämnade jag ju in mitt sista stora projekt (Major Project) för min Masters utbildning redan i Januari. Med en snabb titt på projektet kunde min lärare konstatera att jag skulle bli godkänd. Men det är inte riktigt så lätt. Jag pluggade på Alexander College som är ett av alla campus runt om i världen som är kopplade till University of the West of England (UWE). Så jag får alltså mina betyg därifrån. Därför skickades mitt färdiga projekt (portfolio) med all min research och alla sketchböcker, ja allt, i digital form till England för den sista och gällande bedömningen. De besöker även colleget och går igenom mitt arbete "live" innan jag får reda på resultatet.

Min lärare här sätter givetvis ett betyg, men universitetet kan höja eller sänka det. UWE är ett av de allra bästa universiteten i Storbrittanien, så kraven är skyhöga och jag var givetvis lite orolig. 

Igår fick jag äntligen veta mina resultat. 
Vårat betygsystem är nog lite annorlunda än hemma. I Masters måste man få över 50 för att bli godkänd och för ett Första Klass betyg är det över 70 som gäller. Att få över 60 är extremt svårt i Masters kursen men mitt totala betyg för hela året la sig på 62,2 vilket är fantastiskt. 

Min lärare skrev till mig "Tänk vad du kunnat åstadkomma om ditt liv varit annorlunda under denna perioden" (hon syfter på att min pappa gick bort och att jag helt slutade plugga, jag gjorde faktiskt färdigt mitt arbete på 4 veckor istället för 5 månader).  Hon skrev även;

One of the best moderation comment was... "I am sure this student will be successful in her chosen career"  (jag är säker på att studenten kommer bli framgångsrik i hennes valda karriär)

En otroligt fin kommentar att få från en proffessor på den nivån. 

Min lärare avslutade med att säga att hon tycker att jag gjort ett excellent jobb och att hon är väldigt stolt över mig. Jag måste säga, jag hade aldrig klarat det utan henne. Hon är en fantastisk lärare, och en underbar människa. Hon blev min lärare i år 2 när jag pluggade till min Bachelor. Så två år i BA och sedan fick jag även henne i MA. Hon är inte bara en lärare numera utan en vän som jag håller varmt om hjärtat. Hon hjälpte mig ta mig igenom min masters under den mörkaste perioden av mitt liv. Hon gjorde mer än någon lärare behöver göra. Jag kommer för alltid att vara tacksam för det.

Bilder från min Graduation BA Interior Design, 5:e Juli 2013Mottager mitt BA Diploma

Mottager "Designer of the Year Award"


Höggravid och överlycklig!


Poserar stolt framför mitt Major Projekt


Hela släkten, cirka 20 pers, kom från Sverige för att hejja på mig under Graduation Ceremony,
Här är jag o magen med min systerson Wictor


Så, I juli blir det till att gå upp på scenen igen och ta emot mitt masters diploma!! Jag räknar med att hela släkten är där igen! ;) 

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: