söndag 7 september 2008

GP 5/9-2008

Inte bara Schelin blir proffs
Barndomsdrömmen har gått i uppfyllelse för fyra spelare från Västsverige. Nästa fredag går flyttlasset till Cypern för ett liv som fotbollsproffs.- Jag tror inte att jag riktigt har förstått detta ännu. Det är helt otroligt, säger Frida Andersson.

Andersson, som är målvakt i Jitex BK, fick en förfrågan av A.E.K. Kokkinonchorion i slutet på augusti. Tillsammans med Emina Curt, Mikaela och Sandra Örtendahl från Vallens IF reste hon ner till Ayia Napa för provspel i den cypriotiska fotbollsklubben. Förra torsdagen var tjejerna tillbaka i Göteborg - med lukrativa kontrakt på ett + ett år i sina händer.- Alla vill vi ju kunna leva på fotbollen och vi är överlyckliga att ha fått chansen. Det kan inte bli bättre än så, säger Frida Andersson.

A.E.K. spelar i den högsta ligan i Cypern och vann serien fem år i rad i början av 2000-talet. De senaste åren har det dock gått lite sämre för klubben. Förra säsongen slutade laget på en tredjeplats.

Nu vill klubben göra en nysatsning och kontaktade därmed Christos Sakalakis, tidigare spelare i Lundby, som rekommenderade Frida och de tre övriga tjejerna.

Tanken är att svenskorna ska vara stommen i ett lag som har som mål att i år vinna serien och få möjligheten att på nytt spela i Women's cup.

Inga kommentarer: