onsdag 10 november 2010

Inlägget om allt

Vi kör i avsnitt, som i en bok. För det är vad detta inlägget är, kindá!

Avsnitt 1 - College
27:e Oktober redovisade jag mitt första universitetsprojekt. Going Down. Uppdraget var att designa en hiss. Både insida och utsida. En sketchbok full av research och sketcher var ett måste likaså en 3D modell av den sketch man valt ut.

Under redovisningen fick alla en lapp var där man skulle betygsätta sina klasskamrater på en skala från 1 till 5 där det senaste var bäst. Alla i klassen hade runt 20 poäng utom Panayotis. Han är grym och förtjänade sina 35 poäng. Själv fick jag över 40!! Galet. Jag blev så glad. Men det ritkiga betyget får jag på onsdag.

Ni kanske undrar vad min hiss är för något? Min ide var att det inte skall kännas som om man går in i en hiss utan i ett rum av något slag. Utsidan är då alltså designad som utsidan på det specifika ställe det skall föreställa, när man går in i caben, som är transparent ser man rummet som om man stod mitt i det. Väggarna är alltså målade.
Första våningen är en engelsk pub i london, andra är Camp Nou i Barcelona, och sista är ett cupcake cafe i NewYork. Yaman, thats it. Det krävdes mycket svett och en del tårar för att skapa den modellen och betyget på onsdag får avgöra om det var värt det... haha.

Annat nytt i collegevärlden är att jag fått en ny klasskamrat. Galina, 30 plus från Ryssland. Helcool brud och till min glädje bor hon i grannbyn så jag åker fram och tillbaka till college med henne varje dag. Lycka!

Avsnitt 2 - Fotboll
Den 31:a Oktober satte serien igång. Borta mot Lidra. Vi gör en fruktansvärt dålig match och med en minut kvar att spela står det 1-1. Lidra är ett lag som inte kan spela fotboll, men dom vet hur man förstör för det andra laget. Med en minut kvar att spela dänger Galia in en boll som räddar våra tre poäng och coachs jobb!! Härligt att börja serien med en vinst. 1-2.

Andra omgången. Hemma mot Apollon. Apollon har respekt från vart enda lag här på ön. De gick långt i Champions Leauge och vann med 5-1 mot Umeå IK i Augusti detta året. Varken jag eller Natta känner dock någon respekt för dom. Inte ens lite. Tyvärr är det många i vårt lag som inte klarar av att spela vårt spel när vi möter detta laget. Vi förlorade alltså med 0-3. Väldigt synd då jag trodde att vi skulle kunna vinna, vissa spelare hade sin värsta dag i sin fotbollskarriär skulle jag kunna tro. Benen var som betong och de stod stilla. Jag förstod inte vad som hände med mitt älskade AEK. Men än är serien inte över, mycket kan hända!!! Den har ju faktiskt precis börjat och jag och resten av tjejerna i laget är överens om att vi skall göra allt för att slå dem på sin hemmaplan. För bilder ifrån matchen, klicka här. Jag & Natta fick iallafall toppbetyg då jag gjorde flera kvalificerade kanonräddningar och Natta sprang konstant i 90 minuter och gjorde 4 andra spelares jobb . Minst.

Avsnitt 3 - åldrande
Den 31:a oktober var inte bara seriestart. Det var dagen då jag äntligen fyllde 27! Ni förstår, jag har sagt i nästan ett år nu att jag är tjugosju, jag har typ trott det. En dag när jag var arg på träningen skrek jag till och med "jag är för fan 28 år" varpå Ximel och Natta bara nickade och tänkte "avesst". Alltså, äntligen 27! Jag vaknade innan Natta så när hon vaknade gormade hon från andra sidan mitt rum, "gå och lägg dig"! Så kom hon in med cheesecake och sjung tre rader innan hon avbröt sig med "nä jag tänker fasiken inte sjunga". Hahaha. Till frulle fick jag pannkakstårta och en present! Ett jättefint halsband som matchar perfekt till det hänge jag fick på posten av min fina vän Maria. Det är en silvercirkel med ord graverade i det. "Vis & Lycklig" och "livskonstnär". Åh så himla fint! Livskonstnär... åh!! TACK mina fina! Bär det varje dag!

Efter matchen åkte vi hem och gjorde iordning oss och min älskling kom och hämtade oss. Vi tre gick till en restaurang som heter Fiji där jag inte bara fick käka god mat och dricka gott vin utan även fick två fina presenter av Kevin. En parfym samt en klocka. En helt underbar D&G klocka i silver. Wow! Underbara kille. Vi hade jättekul under måltiden.

Gick sedan vidare till Kevins pub där hans mamma bakat tårta till mig som vi delade med de andra gästerna. Fick även present här också! Åh jag gillar ju presenter, haha! Sedan stack vi vidare till en annan pub där vi mötte upp lite tjejer i laget för några drinkar innan vi gick till Castle Club för att dansa till tidig morgon.
En super grym födelsedag! Vill passa på att tacka alla som grattat mig genom sms, telefonsamtal, brev, facebook m.m. Ni är underbara! Tusen tack!

Avsnitt 4 - Kärlek
Som ni förstår är jag galet kär. Fortfarande. Aldrig har jag träffat en kille som behandlar sin tjej så bra. Att den tjejen är jag gör mig lycklig enda ut i tåspettsarna (haha). Det tog ett tag att hitta den bästa men jag har lyckats! =)

Nu skall jag ta och jobba lite med mina två projekt jag har just nu. Ett är att göra en rumsavdelare och det andra är att skapa en 3D tapet. Jag älskar mitt yrke, eller ja, min utbildning... hahaha.

Chao på er, ses snart för jag tar med mig min älskling hem i jul!

(((Over and Out)))

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag älskar dig och är så glad att allt går din väg....finns här för dig i vått och torrt....kram din pasta carbonara...SNART SES VI....ps grymt bra ide och vilken djup tanke med hissen...grymt för dom som har fobier tex...;)