torsdag 27 november 2008

Anorthosis - Werder Bremen

Eleine kom och hämtade mig och Roomie efter träningen. Hela resan började med att jag rockade loss totalt i framsätet. Snart välkomnades Fotini in i den nu så kallade “Party-bilen”. Efter en stund har vi även Skevie med oss. Vi rockar. Men snart stänger vi av musiken och övergår till att sjunga barnsånger. Sådana som finns på båda språken, så sjöng dom på grekiska och vi på svenska - samtidigt. Låtar som om “Fader Abreham”, “Blinka lilla stjärna” och “Klappa händerna när du är riktigt glad” avfyrades.

Snart flippade det, dom sjung om olika djur och jag o Natta skrattade så tårarna sprutade och Natta krampade…
En tupp på Cypern låter inte likadant som en tupp i Sverige. “Kuckilikuuuu” funkar inte i alla länder. Här säger tupparna “Kickirriikii”. Vi dog av skratt. Och kossan säger mmm och inte muu. Höjdpunkten var när Fotini skulle härma ett får. Det var så likt!! Hon lät bättre en ett riktigt får faktiskt!!! Natta fortsatte o krampa o jag asgarvade.

Väl på matchen träffade vi Xenia, Cleo och Georgia. Våra lagkamrater. Stämningen var på topp. Det var mer folk än när Inter var här. Vilket drag!
bild från inter matchen


Innan matchen började så spelades "Famagusta låten". Den handlar om den ockuperade sidan (som turkarna tagit alltså). Överallt på stadion höll folk upp stora plastbitar med fyrkanter i. Det skulle föreställa hus med hål i. För det är så det är i många områden på den ockuperade sidan. Husen står toma, bombade med hål i. Spökstäder. Det var lite känsligt där ett tag. Folk sjung så högt dom kunde, till och med små små barn sjöng med. Efteråt jublades det rejält.

Så satte matchen igång. Markus på bänken. Kom igen Anorthosis! Målvakten är skadad och ersättaren var ltie skakig i början men gjorde ett bra jobb. 0-0 höll sig halvleken ut. Snart står det 2-0 till Anorthosis!!! Vilket liv det var när dom gjorde mål, och vi satt vid sidan av målet så spelarna firade precis brevid oss! Det var så nackhåren reste sig! Tyvärr blev slutresultatet 2-2 så nu behöver vi vinna mot Panathinaikos. Gör vi (vi?? aja, blir lättare så, o jag o natta e ju faktiskt supportrar nu) det så går vi vidare till andra omgången. DÅ kan det bli stormöten som mot Barcelona!!! WOhoo. Jag är på rätt plats för lite champions leauge fotboll!

Mitt i natten, näst intill iallafall, stannade vi hos Fotini och åt soppa!!! Hahaha. Gott var det! Sedan blev det hem i säng!

KVÄLLEN VAR IALLAFALL GRYMT BRA!!!

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: