söndag 31 juli 2011

Lugna dagen

Det blev ingen utgång igår då vi var för trötta. Och idag har min syster inte mått allt för bra så vi har bara hängt vid min pool med pojkarna medans tjejerna åkte in till Ayia Napa.

Jag vet inte riktigt vad vi kommer hitta på ikväll. Känner mig väldigt trött och hängig. Orkar liksom ingenting. Men vi får se, kanske får jag en energikick snart!



(((Over and Out)))

lördag 30 juli 2011

Sol, strand, yatzy och trötter

Igår morse fick jag ett ryck och åkte iväg och köpte mig en grym ny kamera. Var verkligen på tiden, så trött på att korten blir suddiga och dåliga så fort någon rör sig en milimeter eller om det inte är strålande solsken. Så igår när vi var på stranden togs det va 90 underbara bilder! =)



Kvällen spenderades på min syrras balle med yatzy och vin. (cola för barnen givetvis...). Var hemma vid halv tre men somnade inte förrens klockan tre och vaknade upp halv fem och insåg att min älskling inte var hemma.

Blev jätteorolig och ringde och ringde utan svar. =( Efter fem försök trodde jag seriöst att han vart med i en bilcrash och var på väg att ringa hans mamma, men då ringde han upp tack och lov. Stackarn lät hur trött som helst och hade inte stängt puben förrens vid tre. Han hade jobbat sedans nio på morgonen. Han hade satt sig och tagit en kaffe innan han skulle åka hem just för att inte somna bakom ratten men somnade istället med huvudet på bordet! Haha. Stackars trötter! Det var väl tur att jag ringde och väckte honom annars hade han väl suttit där sovandes tills dom skulle öppna idag! ;) Han sover fortfarande...

Nu skall jag iväg till stranden igen. Syrran och barnen är redan där. Jag moppar dit på en 20 minuter så det är lungt. Det blir Nissi Beach idag igen då Carolines nyfunna vän från Grabbarna Grus skulle dit...




(((Over and Out)))

fredag 29 juli 2011

Sola o bada (pina colada)

Nu är familjen här o vi åker moppe ner till stranden!!! =) Ha en go dag!



(((Over and Out)))

Torsdag

Igår åkte vi till Fig Tree Bay där vi var i hela sex timmar och badade och busade! Det var riktigt härligt men fruktansvärt varmt.


Ronja, Lucas & Carro skall snorkla

Wictor har blivit en liten fisk i vattnet

Fina syster


Jag vilar



Efter en helt underbar dag hann jag knappt hem och vända innan det var dags att ge sig iväg igen. Kevin hade en ledig kväll för första gången sedan i påskas vilket vi firade emed att gå ut och äta allihopa. Efter middagen gick vi till tivolit och åkte en massa och helt plötsligt var klockan över 12 och det var änna dags att sova. Hemgång och stup i säng!




(((Over and Out)))

torsdag 28 juli 2011

Onsdag kväll

Efter att ha hängt vid poolen hela dagen med familjen och även tagit med syrran för att småhandla (vilket visade sig blev storhandla) på moppen till Lidls så tog jag med mig småtjejerna ut i Ayia Napa. Vi gick till:

Japp, Grabbarna Grus såklart! Och tjejerna hade riktigt kul. Själv stod jag vid ett barbord nära dansgolvet och höll ögonen på dem. Efter en stund kom Kevin och gjorde mig sällskap. Han skrattade åt mig hela tiden och bad mig lugna ner mig. När killar kom fram och dansade med tjejerna blev jag helt galen typ, "kolla kevin, kolla så nära han dansar", "nä! Var har han händerna nu? Ser du nått Kevin?" Hahaha, vadå överbeskyddande? Men tjejerna var riktigt coola och tog hand om sig själva så till slut kunde jag slappna av och gå och sätta mig hos några vänner.


Caroline och Ronja med nyfunna vänner:

Ser bilden ovan konstig ut? På min skärm är den till hälften grön vilket den inte är när jag kollar på bilden i ett annat program? Konstigt.... Kul kväll var det iallafall! Tar gärna med tjejerna ut igen för dom skötte sig jättesnyggt. Nu blir det att dra iväg till stranden! Höres!


(((Over and Out)))

onsdag 27 juli 2011

Systra mi

I måndags förmiddag landade alltså Helena med barn! Vi åkte hem till dem och käkade tacos som jag hade förberett innan vi stack hem till mig och intog poolen! Sedan blev det tillbaks upp till deras lägenhet för middag och vin på ballen.
Det känns som jag redan berättat detta? Haha, jaja, inte så lätt att hålla koll på allt.
Lite bilder då istället kanske?


Jag försöker gömma undan deras väskor


Jag & Syrran flamsiga o fjantiga på ballen efter en flarra vin

Igår var vi på stranden redan tjugo i elva på morran. Där låg vi tills klockan närmade sig fem. Jag åkte tidigare då jag hade ett möte vid fyra. Vi var på Nissi Beach och alla lyckades bränna sig, till och med jag!


Jag & Wictor bygger sandslott.... okej, JAG bygger sandslott!


Wictor med sin krrrokkodiil


På kvällen åkte vi in till Kevins pub och käkade massa god mat och spelade biljard innan vi tog ett litet varv i Ayia Napa coh sedan åkte hem vid 12 galet trötta.

Underbara dagar!



(((Over and Out)))

måndag 25 juli 2011

Kolla vilka som satt i min soffa tidigare idag!




Syrran med ungar plus äldsta ungens bästis har alltså anlänt till cypern! Vi började med tacos på deras balle sedan bad i min pool. Sedan tillbaka till deras balle där vi avnjöt middag och för mig och syrran blev det två glas vin var och en himla massa skratt.


Åh lycka är allt jag känner just nu! Och trötthet, sova sova säng säng sääääng!


(((Over and Out)))

Kalia 18 år = Poolparty

Igår fyllde alltså min vän Kalia 18 år. Lite roligt också att hennes lillasyster fyllde 17 år på exakt samma dag! (kanske föräldrarna bara har sex en gång om året?) Det firades i deras sommarhus i Liopetri. Okej, det här är inget vanligt svenskt sommartorp direkt. Det är ett jäkla slott! Stort stort hus med massiv trädgård inringat av en hög mur. Där finns biljard bord och fossballspel, stor swimmingpool och en stor bar. Snacka om perfekta förhållanden för en fest!


Vid mitt bord


Jag gick loss på melonbuffén. Tjecka in meloooonerna!


Ice Ice Baby, smirnoff ice baby!
Kalia och syster skall blåsa ut ljusen


Och i vanlig ordning får födelsedagsbarnet en tårtbit i ansiktet!


En helnajs kväll!


(((Over and Out)))

söndag 24 juli 2011

Jobbat

Precis hemkommen från jobb! Yes, jag har gjort lite hederligt, slitsamt jobb idag och även igår! Jag har hjälpt min älskade pojkvän på puben. Det är galet mycket folk där nu och då han förlorade två ur personalen igår och en var sjuk så behövde dom förstärkning minst sagt. Ändå helt okej att ha sin kille som boss! ;) Vi försökte pussas så fort det fanns tid... ;)

Nu har jag en hel del att göra innan jag skall iväg på poolparty hos min vän Kalia som fyller år. Älskar att man kan festa vilken dag som helst i veckan här utan att det är något konstigt med det. Jag har ju varit en riktig partypooper hela sommaren typ, så en söndagsfest sitter finfint!


Hoppas ni har det bra där hemma. Jag följer givetvis vad som händer i Norge hela tiden via BBC World. Jag tycker det är riktigt jobbigt att se och börjar gråta nästan varje gång någon som var med om skottlossningen blir intervjuad. Det känns lite som Backabranden all over again. Så unga människor. Så jävla onödigt! Kärlek till Norge!



(((Over and Out)))

lördag 23 juli 2011

Norge

Man nästan förväntar sig att sådant här skall hända i USA. Men i norden? I Norge? Det berör på ett djupare plan när det är så nära. Det är svårt att förstå. Jag sitter i 36 graders värme och ryser. Det är så sjukt hemskt. Sådant här berör mig verkligen. Jag blir så arg, chockad och rentav ledsen! Jag lider verkligen med våra norska systrar och bröder.

Idag tror jag att varenda svensk är norsk.



(((Over and Out)))

fredag 22 juli 2011

Fräscha Frida har gjort det igen

Man svettas och är allmänt äcklig, tar en härlig iskall dusch, stiger ur duschen fräsch som en citron och sprejar ner sig med deo. "Vad konstigt den luktar" tänker man och tittar på flaskan. Ilskan man känner när man inser att man sprejat ner sig med pojkvännens fotspray mot tåodör är obeskrivlig.


Illaluktande med anti-tåbira-sprey över hela kroppen är det bara att hoppa in i duschen igen o skrubba utav bara f*n! KUL!




(((Over and Out)))

Varmt

Jag & Natta hann bara se början på Transformers innan elen slogs ut igen. Suck! Så vi tog Nicos på en promenad i det kolsvarta Paralimni. Blir som en spökstad när elen slås ut på kvällen. Inte en lampa lyser så långt ögat kan nå. Men det gav upphov till äventyr!

Vi tog min moppe och crusade runt i paralimni, protaras och Ayia Napa. Skoj var det! Fick tanka för första gången i mitt liv också. Thank God att Natta var med för jag var inte så haj på det heller visade det sig. Råkade hälla bensin över halva moppen som jag snällt fick torka upp medans Natta fortsatte tanka.

Anyways, jag kunde verkligen inte somna inatt. Vid fyra tror jag att jag sussade in för att vakna strax efter åtta imorse. Det är FÖR VARMT! Det är så fuktigt och klibbigt att jag blir galen. Håret formar sig till en pudelfriss och svetten rinner så man klibbar fast i vad man än har nära sig.

Det är alltså luftfuktigheten som är boven. Dagens prognos:

Freaking great. Kan jag få lite regn pleaseeeeeeeeee?



(((Over and Out)))

torsdag 21 juli 2011

Filmdax

Jag är inte riktigt så haj på det här med moppe ännu. Igår glömde jag tex ta bort låset runt hjulet och försökte åka iväg. Kom ingenstans såklart och fattade inte vad som var fel. Till slut insåg jag min smarthet och kom iväg till Napa. Det blev häng på rock garden med natta och senare med Dora och Maria. Riktigt trevligt men fick lämna kvar moppen över natten och åka hem med Kevin.

Idag har jag enbart slappat och åkte med Kevin till puben när han skulle jobba. Satt och hängde där lite innan jag skulle moppa hem. Var verkligen noggrann med att ta av låset! Men smart som jag är stoppar jag låset (med nyckeln på) i sittsen och stänger locket. Kanon. Jag låste in nycklarna.

Alla skrattade gott åt mig när jag kom tillbaka in på puben med hjälmen i handen och mungiporna neråt. Som tur var kom Miltos (ägare till ett garage som fixar moppar och motorcyklar) precis då och han hjälpte mig få fram nycklarna. Herregud jag är så blond ibland!

Anyway, har alltså inte gjort mycket idag och det blir det ingen ändring på. Natta kommer snart hit och då skall vi göra milkshakes och titta på Transformers 2, för den har vi inte sett ännu.

Ha en nice kväll!



(((Over and Out)))

onsdag 20 juli 2011

Het i hjälm

Jag har haft en helt underbar dag. Varit på bubbligt humör idag med. Vaknade klockan åtta och gick och handlade mat, kom hem o städade hela lägenheten, hade körlektion som avslutades vid gymet. Ett pass där och sedan häng vid poolen. Sedan hyrde jag en moppe. Wihooo!

Så nu åker jag in till Napa och tar mig en frappe på kevins pub innan jag möter upp Natta och hittar på något kul!



(((Over and Out)))

tisdag 19 juli 2011

Miss Frida turns 60

Jag började dagen med att ta mig en promenad till centrum. (I paralimni). Tar ca 30 m inuter och det är ju lugnt, bara det att när jag kom fram var jag genomblöt av svett. Fresh! Gick till banken i mitt genomskinliga, pisseblöta vita linne och sedan shoppade lite. En klänning, en kjol och en längre tischa som jag kommer ha som klänning.

Hittade äntligen en bikini också. En väldigt färgglad sådan, 99 euro från Miss Sixty. Men tur som jag hade var den på rea och jag gav bara 20 euro! Sånt gillar vi!


Checka in tittsen! Nä skoja bara, kolla in nya bikinin!
Var ju tvungen att inviga den så gick ner till poolen när jag kommit hem och låg där och guppade på min rosa flytmadrass. Så underbart, det är så poolen skall avnjutas. Jag hade även en hatt på huvudet så att jag inte får solsting igen! ;)


Kan dock ha legat i poolen liiiite för länge: "Hej Tant"

Nu skall jag snart iväg till gymet och så får vi se vad som händer ikväll. Jag är på ett bubblande humör! =)



(((Over and Out)))

måndag 18 juli 2011

Godis

Jag skippade gymet idag för att ta en myskväll. Var sugen på godis och tänkte sitta på ballen o smaska samtidigt som jag skypade med Jessica i Scotland. Men jag är sjukt dålig på att handla godis nu för tiden. Kommer alltid ut med en låda äpplejuice. Men idag fick jag även med mig en låda mentos. Mums!




Har nu druckit upp all juice och orkar inte smarra mera mentos, jobbigt med tuggmotstånd juh! (gammelvarning?). Skall snart ta mig en iskall dusch då jag smälter bort och sedan lägga mig och sova. Skall upp tidigt imon, mycket att fixa! Sov gott!

(((Over and Out)))

söndag 17 juli 2011

Vm final

Tjoho! Sitter på ballen och käkar varma matmuffins. Smarrigt värre och så himla lätt att laga. Bara att göra en scones deg, tar typ 2 minuter. Sedan gör man små bollar som man trycker ner i muffinsformar och sedan trycker man in vilken fyllning man nu vill ha i. Jag kör på avocado, fetaost, tomat och ruccolasallad. 12 minuter i ugnen och tadaa - dinner is served.

Okej, jag hoppas ni antecknade den viktiga infon. Anyway, sitter alltså på ballen o käkar o skall strax in till napa och kolla finalen i VM med lite vänner. Skall bli kul.

Annars är allt bra här. Lite jobbigt det där med explosionen. Elen går av en timma varje kväll och ibland någon gång på dagen. Rätt störigt när man precis satt in mat i ugnen och elen försvinner. Därför är det bra att ha, hmm tex färdiga matmuffins, klara i kylen! :) 3 månader tror dom att det kommer hålla på sådär.


Anyways, nu drar jag ut o har mig lite kul. Ha det göttans!




(((Over and Out)))

måndag 11 juli 2011

Semesterns fortsättning

I lördags firade vi ju alltså Nattas semester. Det har nog alla förstått vid det här laget. Så efter 6 timmar i solen åkte jag hem och vilade lite. Sedan blev det helt plötsligt väldigt stressigt att göra iordning sig så att jag hann bli klar tills det var dags att åka hem till Natta och förfesta.

Vi delade på 3 burkar kopparbergs cider och skrattade galet mycket samtidigt som vi gjorde iordning oss. Det var en riktig grymme förfest!


Natta: "Strike a pose"

Frida: "Tadaa??"

Efter ett tag tog vi taxi in till Napa där vi började med att gå runt och hälsa på folk vi känner i barer och klubbar till höger och vänster. Sedan blev det en snabb drink inne på Grabbarna Grus innan vi gick till Rock Garden och mötte Dora med pojkvän Antonis.

Vi satt vid ett runt barbord mitt inne i Rock Garden och tjötade. Det var jättenajs och vi hade skoj. Efter en stund kom våran tyske vän Frank med en polare och gjorde oss sällskap och precis när vi satt och pratade om att gå vidare kände jag hur allt började snurra. Jag han tänka snabbt för mig själv "herregud vad full jag blev helt plötsligt" innan, enligt Frank, mina ögon rullade upp i huvudet och jag ramlade framåt och slog ansiktet i bordet innan jag föll ner på stenmarken under oss.

Jag hade svimmat.

Jag vaknade upp med oroliga och smått panikslagna ansikten ovanför mig och fattade ingenting. Jag mumlade något om att någon hade puttat mig men får till svar att "nej du svimmade". Helt plötsligt känner jag att jag måste spy. Jag kastar mig ut ur Rock Garden och spyr på marken. Personalen får upp mig i en stol där jag får sitta still och dricka cocacola.

Jag var så jäkla rädd. Jag är rädd. Det var som om någon bara stoppat tiden, gett mig en käftsmäll, lagt mig på marken och sedan startat tiden igen. Jag fattade ingenting och min läpp och haka värkte som fasen. Fetingläpp efter det!

Natta tog med mig till Kevin som precis slutat jobba och körde Natta hem innan han tog mig till sjukhuset. Där konstaterades att jag ätit och druckit väldigt dåligt under dagen. Att jag bränt mig rejält i solen som jag vistats i alldeles för länge hjälpte ju inte heller. Lite alkohol på det och tadaaa, solstingen slår till.

Det var inte det att jag inte ville äta, jag glömde bara, eller prioriterade det inte. Lesson learned. Äta bör man... dricka massa vatten bör man... speciellt när man bor i ett sådant här varmt land. Ett misstag jag aldrig gör om!

Kvällen var helt grym, fram tills den lilla händelsen! Så tackar för semestern Natta, jag ser fram emot din nästa! Nu skrattar jag rätt gott åt "någon puttade mig", vadå försvarsmekanism att bevisa att man inte fylleramlat?!! Hahaha.


(((Over and Out)))

söndag 10 juli 2011

Gårdagens semester

Jag & Natta inledde semestern med att åka till Konnos Beach som är fantastiskt vackert! Där finns ochså de bästa solstolarna. Gula plaststolar som man kan ta med sig ner i vattnet och flyta på. Kanon i denna hettan!

Konnos Beach

Natta & Jag o fräcka flytsolstolar

Natta kallade Konnos för Thailand hela dagen och då vi inte känner någon i Thailand var det ju helt okej att bete sig som femåringar utan any judgement...



Efter fem timmar i Thailand kände jag att jag bränt mig rejält så vi tog vårat pick och pack och drog oss hemåt. En helnajs dag på stranden! Jag älskar Nattas semestrar!


(((Over and Out)))

lördag 9 juli 2011

Semester

Idag gick jag upp tidigare än vad jag gjort på mycket länge. Redan klockan 08.05 var jag ur sängen och satte mig i soffan med ena näven runt en kaffekopp och andra näven gnuggandes i ögonen. Sedan tog jag ut Nicos på en långpromenad och passade även på att gå till affären. När Natta har semester gäller det att gå All In! Vi tar med oss picknick till stranden idag. Som riktiga semesterfirare.

Nu skall jag käka upp min frulle och sedan bär det av till stranden! Ha en fin dag!



(((Over and Out)))

Gokväll världen

Jag har haft en mysig kväll med Natta. Vi började med att ta varsin kall dricka på Fresh och tjöta tjöta. När vi började gäspa båda två tog vi oss en promenad ner till en glassbar Natta hittat.




3 kulor glass rikare började vi vandra runt i tivolit. En myspysig och lugn kväll med bästa Natta!


Nu är det dags att gå och lägga sig för Natta har ledigt imorgon. "Semester" kallar hon det. Natta planerar sina små "semestrar" som andra planerar jordenrunt resor! Så det blir till att ställa väckarklockan om jag skall lyckas hålla schemat imorgon! ;)

(((Over and Out)))

fredag 8 juli 2011

Jag älskar er

Jag har inga barn. Jag har inte mina föräldrar och syskon boende i samma land som mig. Men här på ön har jag ändå en familj. Min alldeles egna, mysig, lilla familj som jag älskar så otroligt mycket.

visserligen en för stunden mycket trött familj. men den är min.


(((Over and Out)))

Beach time

Det är sjukt varmt nu, det var hot hot hot innan men nu har vi även en heatwave på besök påp Cypern, så det är typ ugnsvarmt. Med det sagt drar jag till beachen!



(((Over and Out)))

torsdag 7 juli 2011

Myskväll

Natta har blivit en riktig cypriot. Hon skulle vara här 20.15 men kom inte förrens runt nio! ;) Men det gjorde inget, jag höll mig sysselsatt med att göra mitt slott mysigt. Natta han knappt komma innanför dörren innan jag dukade fram maten och satte mig med kniv o gaffel i högsta högg, jag var hungrig med andra ord.

Maten var superb och vi avslutade våran lilla middag med tavli på ballen och massa tjöt och skratt. Det var gött. Var så länge sedan det bara var vi.


Natta & Jag i Egypten maj 2009


En helnajsig kväll alltså!


(((Over and Out)))

Full rulle

Jag har hållt mig sysselsatt hela dagen. Började Nicos morgonpromenad med att gå till affären och handla massa mat. Kånkade hem allt i en ryggsäck och var lagom svettig när jag kom hem. Sedan började jag förbereda massa ingredienser som jag skulle behöva senare.

Så var det dags fär övningskörning igen och jag gjorde en perfekt backning runt ett hörn. Wiho! :) Avslutade dagens lektion utanför gymet och gick in där och fick hjälp av min gymcoach där att slå samman mitt program han gjort till mig och det vi fick av fotbollen. Allt för att förhindra onödiga skador, gäller ju att träna rätt! Körde ett pass och gick pisseblöt hem och tog mig en iskall dusch innan jag gick ut med Nicos på långpromenad.

Väl hemma igen satte jag igång att baka mina pajer. 2 kyckling mangoraja pajer, en tacos paj och fyra minipajer i muffinsformar då jag hade lite pajdeg över. Nu står den sista i ugnen och väntar på att Natta skall komma hit och käka middag med mig. MYS!


Min fina lilla Wictor har skaffat sig en böna hemma i svea.
Om 18 dagar får jag krama om honom och mina 2 andra syskonbarn samt min älskade syster! Som jag längtar!!



(((Over and Out)))

onsdag 6 juli 2011

Mitt och Kevins hem

Då skall ni äntligen få se hur mitt och Kevins första gemensamma hem ser ut! <3 Vi har ännu inte dekorerat klart men det får ta den tid det tar.


Vardagsrummet som leder ut till härliga ballen:



Fina detaljer:




När man stiger in i vår lägenhet hamnar man i köket som leder till vardagsrummet:


En hylla i takhöjd fylld med böcker är vackert!


Mitt härliga köksfönster där jag brukar stå och titta ut och drömma när jag diskar:


Vårat sovrum:




På spegeln sitter gamla foton:


Ena väggen pryds av fotoramar. Vi har ännu inte valt ut vilka bilder vi skall ha i dem...

Gästrummet är lite mer av ett förråd för tillfället. Men så småningom kan vi nog få ordning här också!

Badrummet är ju väldans intressant...


Vi får ju inte glömma det bästa av allt. Våran härliga balle!


Härligt med lite färg mot allt det vita


Nå vad tycks? Blir ni inte sugna på att komma och hälsa på?



(((Over and Out)))