onsdag 14 december 2011

Tuffa väggar

Tja! Idag var vi och besökte ett Showroom i Limasol med college. Det var grymt häftigt. Företaget som bjudit in oss tillverkar väggar och tak. Låter kanske inte helball men joho! Säg att jag tillverkar en design i programet Autocad (som vi, arkitekter m.m använder sig utav i sitt arbete) så ger jag den till detta företaget. Då för dom in det i en maskin som skär ut designen och "blåser upp" den så den blir i 3d. Detta görs i materialet Polyuteran som är från Plastfamiljen. Det är ett extremt hårt material som även tål tex fukt, man kan alltså applicera det på väggar i spa eller badrum ochså.

Vi har alltså vår vägg nu. För att skapa ännu mer effekt har vi spotlights eller led lights framför väggen i RGB färger. Röd, Grön, Blå. Dessa ändras hela tiden och skapar olika färger. Helt grymt.

För att ni skall förstå visar jag er några utav alla bilder jag tog där inne:

Den här väggen ovan har alltså bara runda "bubblor" som sticker ut några centimeter från det platta. Med hjälp utav lamporna skapas skuggor som förvandlar de runda bubblorna till droppar.


Ovan - avlånga "bubblor".Här ovan har vi en annan intressant design. Ljuset reflekteras på kanterna som sticker ut och ger sken av att det är LED ljus även där.Den här väggen ovan är min absoluta favorit. Väggarna är alltså helvita. Men på kanterna på vågorna reflekteras alltså ljuset och skapar denna jätte intressanta väggen.


De jobbar också med MDF, "låtsasträ". Det svarta på bilden är alltså MDF som är fastlimmat på fiberglas. Bakom är det alltså lampor. Den med bruden är designad av en tjej som använde MDF urklippet innanför två glasskivor och tadaaa, en dörr! =)
En grym och lärorik dag alltså! Fylld av inspiration skall jag nu sätta mig och plugga!

P.S jag överlevde tandläkaren! D.S(((Over and Out)))

2 kommentarer:

Ricard sa...

Vad kul det var att läsa att du har det grymt... önska jag hade det livet =)
glöm inte höra av dig om du är hemma...
tur att jag inte kom hälsa på då när du har massa djur hemma. haha...

kram Ricard

Anonym sa...

Hej Fofroridoda!! :)

Kul väggar! Vad är det du pluggar nu?? Såg detta med din fotboll - sjukt trist! Som "tur i oturen" så leder det säkert till nya roliga saker - det är det som är det fina när tråkiga saker händer :)

Kram på dig

/jennie