fredag 16 januari 2009

Från GT idag

FRÅN GT.SE
http://www.gt.se/sport/1.1434255/svenskor-i-skandalmatch

DEPPIGT PÚ CYPERN. De fem västsvenska fotbollstjejernas lag, AEK Kokkinonchorion, fick aldrig en ärlig chans mot serieledande Apollon. En rad märkliga avblåsningar tyder på att domaren var mutad. Vi var mycket upprörda, säger stenungsundstjejen Mikael Örtendahl till GT. Förra Jitex-målvakten Frida Andersson är ännu ilsknare i sin blogg: Hade kunnat ge domaren en rejäl käftsmäll Foto: Frida Anderssons blogg

Svenskor i skandalmatch
GÖTEBORG. Fem västsvenska fotbollstjejer har varit inblandade i en riktig skandalmatch på Cypern med en mutad domare. - Vårt spel låste sig helt när vi fick alla domslut mot oss. Domaren blåste till och med offside på vår egen planhalva, berättar en upprörd Mikaela Örtendahl, 20, från Cypern.
CM8ShowAdMargin("rektangel_artikel")

De fem västsvenska tjejerna lever drömliv som fotbollsproffs på Cypern.Systrarna Mikaela och Sandra Örtendahl, 18, från Vallens IF i Stenungsund, Jitexmålvakten Frida Andersson, 25, och Emina Curt från Stenungsund. Samt Kinnatjejen Natalie Liljekvist som närmast kommer från Byttorps IF i Borås.
Ligger trea i serien
De spelar för AEK Kokkinonchorion i den cypriotiska damligan och ligger efter halva serien på tredje plats.I söndagens toppmatch mot serieledande Apollon fick tjejerna känna på proffslivets avigsida på Cypern. Domaren misstänks vara mutad och har anmälts av svenskklubben.

Blivit stora rubriker
Det har blivit stor massmedial uppståndelse på ön.- Vi fick först ett mål bortdömt i första halvlek. Sedan dömde han straff till motståndarna för en ren filmning i slutet av andra, berättar Mikaela Örtendahl.I stället för att Kokkinonchorion tagit ledningen med 2-0 förlorade de nu med 1-2.- Vi drabbades redan från början av konstiga avblåsningar. Och vi misstänkte att allt inte stod rätt till. Vi blev mycket upprörda, berättar Mikaela på telefon från Aya Napa.

Redan avstängd för mutor
Efteråt fick tjejerna reda på att domaren som dömde matchen tidigare stängts av från att döma herrfotboll efter mutmisstankar.- Nu var det vår tur, konstaterar Mikaela.Genom segern ryckte Apollon i serieledningen, fyra poäng före AEK Kokkinonchorion.- Om vi vunnit hade vi haft riktigt guldläge. Men vi hoppas på ny chans under våren, hälsar Mikaela Örtendahl.



JAG VILL BARA PÅPEKA ATT JAG ALDRIG SKULLE GE NÅGON EN KÄFTSMÄLL!!!

Inga kommentarer: