fredag 30 januari 2009

Fritsula & Marula

Att gömma sig för polisen med en kundvagn full av mat hör kanske inte till vanligheterna. Det gör inte heller en helkväll med matlagning. Iallafall inte i "Casa Fritsula & Marula". (Hushållet Frida & Natta). Därför såg vi till att göra båda dessa ovanligheter på en och samma kväll. 2,5 timmas handling avslutades med cirka fem timmar i köket!

Tre lasagner, 55 köttbullar, 10 matmuffins, 3 portioner fajita kyckling, 4 portioner okryddad kyckling samt köttfärssås ligger nu i frysen redo att ätas. Gjorde även tacos att avnjuta på direkten.

Vilken produktiv dag.

Men jag undrar, skall inte matlagning vara lugnt och rogivande? Själv var jag smått stressad när jag gjorde degen till matmuffinsen;

"...finfördela matfettet snabbt..."
"...tillsätt yogurten och rör snabbt ihop till en jämn deg..."

Det var fasen vad allt måste gå snabbt? Varför? -undrade vi medans vi skrattade så vi knappt kunde stå upprätt. För att hinna bli klar innan gästerna kommer??

Måste iallafall säga att det var galet kul att laga massa mat med Natta. Jag önskar så att vi hade filmat för det lär ha varit underhållande att titta på. "Fritsula & Marula - ett asgarvande matlagningsprogram".

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: