fredag 12 mars 2010

The Game - berättelsen

Klockan är 10.47 och jag har precis kommit hem från puben! Typ. Vaknade relativt tidigt idag och tog Nicos på en promenad. Bakom kyrkan här i byn ligger ett litet kafé/pub som våra grannar Nicos & Gola har tillsammans med en herr Kostas. De näst intill tvingade in mig och Nicos och bjöd på coca cola. Det är väldigt bra för min grekiska att sitta och prata med dom då deras engelska är näst intill obefintlig. Jag råkade dock fråga om dom var där "varje idag" istället för "varje dag". Men man lär sig...

Idag är det blå himmel, sol och 23 grader varmt. Men damm molnet som blåst in från Afrika är värre idag än någonsin och astmatiker råds att hålla sig inomhus. Jag kommer trotsa dammet och hänga i trädgården med mina grekiska läxor.

Idag


Jordgubbar någon?

Nu till The Game. Vi var bjudna på grillfest i onsdags utav Theodore (Mr.T) som jobbar på Liquid. Vi åkte till Agia Tekla och ett riktigt najs hus med pool som ägs av Josef, en mexikanare som är här och har lite "projekt". Ximel tyckte han såg europeisk ut men han berättade om hans hemstad i Mexico. Han undrade vad vi gjorde här och trodde inte på oss när vi berättade att vi var fotbollsproffs. Här började en disskusion som gjorde mig rasande! Han lät som en man på tidigt 1900-tal. "Tjejer kan inte spela fotboll/ jag hade aldrig velat ha en tjej som spela fotboll / tjejer skall stå i köket och män skall spela fotboll" osv osv. Åhhh så inskränkt!

Vi blev rätt upprörda där. Då Ximel hela tiden frågade ut honom om vissa saker sa han att hon var smart.

När man är på fest kan man ju kommentera andras utseende. Detta gjorde Natta en del om en av tjejernas hår. "Hennes hår är ju helt fantastiskt". "Hade jag haft sådnt hår skulle jag le hela dagarna". "Hennes hår är så jäkla fiiint!" Ja kommentarerna haglade med jämna mellanrum från Natta.

Mindre beröm fick tjejens kille - Daniel. Han har gått upp en del i vikt vilket vi inte kunde hjälpa att se. "Oj, den kaggen!" eller "Om han var min kille skulle han aaaaldrig få ta på sig den där röda tröjan!". (Vi vet, inte så snällt, men han var så snygg innan och tröjan gjorde honom (och hans mage) inte rättvisa.)

Det bästa med att bo här och att prata ett så litet språk som svenska är ju att ingen annan kan förstå. Så att komma ut från toaletten och högt säga "fasen, jag skulle precis lägga en brakare (prutt) så sänkte dom musiken, var tvungen att kämpa för livet för att inte släppa den innan musiken kom på igen" är något man inte behöver skämmas för. Inte heller behöver man skämmas över att man dansar runt i köket och gastar över den höga musiken "Jag pyste precis här", samtidigt som man viftar lite med ena armen för att markera platsen.

Jag menar, tjejer fjärtar också - men - det kanske inte är något man gapar om bland trevliga killar på en fest?

Festen blev jättetrevlig i vilket fall. Vi åt souvla och drack öl, dansade och tjötade. En helnajs onsdagskväll med andra ord.

På morgonen skrattade vi dock så att vi näst intill dog. Josef - mexikanaren - avslöjade att han är från södermalm i stockholm! Han har hela tiden vetat vilka vi tre är då han sett oss många gånger på Liquid och även suttit brevid oss och lyssnat!! Han hade bett Theo bjuda med oss och ALLA på festen var med på det hela. Gud så pinsamt det blev när vi började gå igenom saker vi sagt under kvällen!!! Men shit va roligt. Josef vann verkligen The Game den kvällen. Pay back time!! Det roliga var att vi anade att han var svensk men efter några öl struntade vi i den tanken. Ximel var han dock honom på spåren då hon upptäckte en svensk låt på hans dator, en listerin i badrummet med svensk text samt att han hade en webbläsare uppe med "Transportstyrelsen". Att vi inte fattade!!

Här får ni lite bilder från kvällen. Dålig kvalite då jag bara hade mobilen att ta med...

Käk och dryck, notera att jag är den enda som använder underlägg till ölen...

Såhär går det när man tar med Ximel på fest och hon skall äta... Bestick - beware!!

Trevligt folk
Theo i vitt...

Nattas drömhår


Snacka om att man längtar efter sommaren och ledigt så man kan göra sådant här mycket oftare!

(((Over and Out)))

2 kommentarer:

Carina sa...

Berras kommentar: "Hon är ju mamma upp i dan." Undrar vad han menar med det?? :)

frida sa...

hahahahaha ja vad menar han?! hahaha