onsdag 17 mars 2010

Media

Artikel tagen ur Sydöstran.
Ximel, Frida och Natalie - tre fotbollsproffs i Agia Napa. Foto: Gunnel Persson

Ximel Bladh, Frida Andersson och Natalie Liljekvist.Där har ni tre kvinnliga fotbollsproffs på Cypern.I ett cypriotiskt lag.Vi tjänar bättre här än på ett vanligt jobb hemma, säger Frida.


De tre tjejerna spelar i AEK Kauctartiac, Frida och Natalie är inne på sin andra säsong, Ximel sin första.

– Det var en kille i Sverige som hade kontakter på Cypern och visste att att laget behövde förstärkning. Vi åkte ned och provtränade och fick kontrakt, säger Natalie, 21-årig offensiv mittfältare som satsade på fotbollen även hemma i Sverige där hon spelade för Byttorp i division 1.

Målvakten Frida, 26, anslöt samtidigt från Jitex och fick inför den här säsongen med sig försvarsspelande klubbkompisen Ximel, 23 år. – Jag tänkte lägga av med fotbollen, men fick en nytändning i och med det här, säger Ximel.De tre tjejerna är lagets enda proffs, övriga spelare är cypriotiska spelare.

– Just nu är det lågsäsong, så det är lite roligt när det kommer ned svenska lag på träningsläger, det går vi gärna och kollar på, säger Ximel. Som liksom övriga tjejer väntar på att högsäsongen ska komma.– Då lever vi livet, även vid sidan av fotbollen, säger tjejerna.

Den cypriotiska högstaligan motsvarar ungefär svensk division 1 och tjejernas lag, som är en sammanslagning av Paralimni och AEK Ayia Napa, ligger för nuvarande femma. Serien löper mellan november och slutet på mars.

– Därefter har vi cupen, en komprimerad version i april, inflikar Frida.

Tjejtrion såg IFK Göteborgs träningsmatch mot Dinamo Minsk och de ser fram emot att se Mjällbys match under måndagen.– Skulle vara kul att spela i något annat land framöver, hellre utomlands än allsvenskan, avrundar Frida Andersson.

Publicerad 2010-02-28 19:38. Senast uppdaterad 2010-02-28 20:00

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: