onsdag 16 juni 2010

Edinburgh Castle

Idag åkte jag & Jessy en timmes bilfärd ifrån Clackmanna till Skottlands huvudstad Edinburgh. Vi började med att vandra runt lite i stan, stannade vid en bänk och pustade ut då en man kom och satte sig och spred ljus i våran tro om en härlig framtid "It´s terrible getting old" var det första han sa. Okiiii, trevlisch! ;-)

Söta lilla skotten

Vi fortsatte gå och kom fram till dom söta små trapporna. "Tack gode gud för deo" sa jag. "Tack gode gud för fordon" sa Jessica.


Äntligen framme vid slottet. Edinburgh Castle! Om ni undrar över läktarna så beror det på att Rod Stewart skall hålla en konsert framför slottet inom en snar framtid.Fantastisk utsikt över hela Edinburgh från slottet.

En pytte pytte pytte liten del av slottet

Jessica sköt kanonkula igen... ner mot staden.
Jag fängslades... igen.

Vi var helt tagna över alla vackra byggnader som är flera hundra år gamla. Vi såg även The Great Hall där alla vapen visas upp samt nyckeln till slottet. Royal Palace byggt 1617 i James VI ära. St. Margarets Chapel, The prisons of War, Mons Meg som är en av Europas äldsta kanoner som väger 150 kg och skjuter över 3,2 km långt. Vi var även innen i memorial byggnader för de som stupade i världskrigen. Men jag tyckte de häftigaste var att gå in i The Crown Room and The Stone of Destiny där nationens skatter finns bevarade. Kronan, svärdet och den där lilla staven kungligheter håller i. Fräckt!

The Scottish National War Memorial
Jessy framför någon fin byggnad!

Jag framför Mons Meg
När vi kände oss färdiga vid slottet gick vi runt i stan en stund. Jag köpte mig en celtic ring, Nej, inte fotbollslaget... En ring med ett mönster som heter "Cross of life". Det är fyra "armar" som krossar varandra och står för de fyra stadierna i ens liv. Födseln, barndomen, det vuxna livet och döden. Den som bär den kommer välja de vägar i livet som är rätt för en själv. Fint!

Vi skrattade gott åt affären Raggmuffin! Haha..

Bergen är underbara!
Peace out for now, så hörs vi imorgon!

(((Over and Out)))

Inga kommentarer: